Annons

Annons

Bästa apparna för sommarens bilsemesterMissat att boka solresa? Satsa på en bilsemester i Sverige eller Europa istället. Vi listar de tio bästa apparna för en smidigare resa.

Under sommarmånaderna är det många som ska ge sig ut på vägarna för att ta sig en husvagnssemester, åka till sommarhuset, hälsa på släkt på annan ort eller för att uppleva Europa. Långa bilresor kan vara uttröttande för både föräldrar och barn, vi listar tio appar som gör bilresan smidigare. Utmärkt nu när det inte längre kostar extra att surfa inom EU.

LÄS OCKSÅ: 5 APPAR SOM GER DIG EN HÄLSOSAMMARE VARDAG

Travellist
Först och främst kan det vara skönt att ha en packlista förbered och avcheckad innan man hoppar in i bilen och påbörjar bilresan. Travellist är en digital packlista som hjälper dig att komma ihåg allt som ska med på resan. Du kan lägga in flera listor efter hur många ni är som ska resa och appen anpassar sig även efter din destination och resans längd. 

Annons

Waze 
En gratis GPS till mobilen som är snäppet vassare än de vägvisningsappar som finns förinstallerade. Perfekt om man ska köra på outforskade vägar. Med en navigations voiceover som i god tid berättar för dig när du ska svänga och vilken avfart du ska ta. Appen sänker dessutom ljudet på eventuell musik som är på för att du tydligt ska höra instruktionerna. På appen kan du se bensinstationer markerade på kartan samt de olika stationernas bensinpriser. Appen varnar även för trafikstockning och hastighetskameror. Nu uppmuntrar vi ingen till att köra över hastighetsgränserna men det hade ju varit tråkigt att åka fast för fortkörning av misstag.

LÄS OCKSÅ: 6 APPAR SOM GÖR LIVET ENKLARE FÖR ALLA FÖRÄLDRALEDIGA

Flush Toilet Finder
Det är hemskt att sitta och hålla sig när man åker långt, bara för att svischa förbi en rastplats som man fick syn på alldeles för sent. Ännu värre kan väl vara att ha skrikande barn i baksätet som måste kissa akut. Den här appen lokaliserar toaletter åt dig så att du kan planera avfarten i tid. Appen skriver dessutom ut om det är avgiftsbelagt samt vilka toaletter som är handikappanpassade.

Along the way
Den här appen listar fik, affärer, campingplatser, hotell, attraktioner och sevärdheter längs vägen på er rutt. Perfekt om ni ska åka långväga och behöver sträcka på benen och fylla på med lite kaffe då och då. Eller om ni åker så långt att ni behöver hitta viloplats för natten.

Spotify
Att ha fixat en grym spellista när man ger sig ut på vägarna är kanske en självklarhet för många. Det kan dock bli lite jobbigt när musiksmaken inte matchar alla individer i bilen och det kommer ständiga klagomål från baksätet om att byta låt. Det kan vara stressigt att försöka hitta rätt låt och samtidigt hålla ögonen på vägen – rent av farligt. Spotify har gjort en uppdatering som är särskilt designad för att användas under bilresor. Den nya funktionen förstorar touchknapparna på på appen, för att undvika längre distraktion från vägbanan. Snart kommer även röststyrning fungera.

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR APPEN SOM SKA MOTVERKA PSYKISK OHÄLSA

Bookbeat
När hög musik och barn som sjunger med i ännu högre ton blir lite för mycket kan det vara en bra idé att sätta på en ljudbok istället. Bookbeat är en app där du prenumererar på tusentals boktitlar för både stora och små.

Plugshare
Det här är appen för dig som reser med elbil. Appen markerar offentliga laddningsstationer så att du enkelt kan lokalisera de som ligger längs vägen och på så vis planera nästa laddningsstopp.

Bensinfinnaren
Den här appen markerar bensinstationer längs vägen så att du vet hur långt det är till närmaste mack och inte behöver oroa dig för att få bensinstopp. Den här appen fungerar dock endast i Sverige.

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR DEN VÄRSTAAPPEN FÖR UNGA

Netflix
Ibland behöver man bara komplett tystnad. Då är det läge att ge barnen varsin padda och tillhörande hörlurar så de kan sätta på en film och du kan slappna av och njuta av lugnet.

Yelp
Den här appen är lite som Google men med skillnaden att du smidigare kan hitta allt för resan på samma ställe. Appen listar upp lokala tjänster, matställen, hotell och barer. Platserna är betygsatta i femstjärnig skala med tillhörande kommentarer. Det finns även ett flöde för kommentarer om allt möjligt gällande platsen du befinner dig på samt ett frågeforum där du kan få hjälp att finna vad du söker efter i närheten.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

(6)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar