Annons

Annons

Årets bästa låtar – ELLE-redaktionens egen lista!Slutet av året är en tid för sammanfattningar. En av de roligaste listorna är musiken vi minns, vad sammanfattar årets bättre än låtarna vi lyssnade på?

Ett nytt år startar snart – då är det hög tid att sammanfatta det som precis tagit slut. Vi bad ELLE-redaktionen att välja ut sina favoriter från året som gått, och berätta varför just de kvalat in på listan. Och givetvis har vi samlat dem i en spellista nedan, det är bara att trycka på play.

Annons
Gilla ELLE på Facebook

Lyckolandet – Niklas Strömstedt

Jag gillar inte Niklas Strömstedt, och Ace of Base hade jag helt glömt bort. Men det spelar ingen roll – med en ny text till deras Happy Nation (Lyckolandet) gav Niklas alla rasister en musikalisk käftsmäll så det sjöng om det. Och det på bästa sändningstid! Viktigt budskap, modigt gjort. Årets viktigaste låt.

Jenny Norberg, redaktör ELLE

SayonaraRebecca & Fiona

Poppig refräng som klistrar sig fast som tuggummi, bra text och produktion – plus att Rebecca & Fiona har den coolaste looken någonsin.

San FranciscoChristina Hellström & Björn Olsson

Håkans mamma sjunger en vacker, vemodig och nostalgidoftande melodi som går rakt in i hjärtat. Fin text! Gillar du Håkan gillar du det här.

Untangled loveBrandon Flowers

Det är perfekt löptempo på den här låten om jakten på okomplicerad kärlek, från amerikanska The Killers-sångaren Brandon Flowers andra soloalbum The desired effect.

Unlearn this hatredNew order

Fullt ös och bra energi i denna nya låt från New Order. Tränar man till denna orkar man lite till.

Show me the meaning of being lonelyAnna Ternheim

Backstreet boys-versionen är egentligen bättre men det är någonting speciellt med covers och Anna Ternheim gör ju låten helt till sin egen. Fint.

Lovisa Lundström, redaktör ELLE

HelloAdele

Vi får inte nog av denna låt som vibrerar hela vägen från hjärnan, ner i magen och rakt in i hjärtat om och om igen.

Sun is shining – Axwell Ingrosso

Texter som kort och gott handlar om att ”Solen skiner och det gör du med” får oss på riktigt bra humör och när man är på riktigt bra humör så vill man dansa, och det gjorde vi också- typ varje dag till denna hitdänga.

Emma Unckel, skönhetsredaktör ELLE

Just Smoke Mumford & Sons 

Egentligen vill jag lista hela deras album Wilder Mind som kom ut 2015. Som ett barn i en godisbutik när jag fick reda på att dom skulle släppa ett nytt album. Dom levererar alltid magi i musikväg enligt mig.

SorryJustin Bieber 

Henrika som fått mig in i Bieber-träsket.. (måst ju skylla på nån) Kommer bara förknippa den här låten med ett x antal timmars spelande på repeat i moderummet med Henrika. Självklart på högsta volym.

Sara Möller, modeassistent

Play for today – Belle & Sebastian

Älska att Belle & Sebastian kom med en ny bra skiva 2015, och bästa spåret är Play for today. Lycka i en låt.

Hey MamaDavid Guetta feat Nicki Minaj

Sommarplåga den plågsamma sommaren 2015, men det var SÅ sött när mina barn dansade och sjöng med i refrängen. Mammahjärtat … ( Nej, jag har ingen aning om hur resten av texten går, det är säkert nåt porrigt.)

Mari Janson, redaktör ELLE

Better manLeon Bridges

Leon Bridges är det bästa som har hänt musikvärlden 2015  och speciellt låten Better man. Helt ärligt är hela skivan Coming home fantastisk. Dessutom har ha en urcool skön soulretro look och stil – och ett riktigt fint Instagramkonto (så viktigt i dessa tider).

Jenny Fredriksson, moderedaktör ELLE

Love myself – Hailee Steinfeld

Bara för att jag för alltid kommer ha en så fint minne av en kväll i oktober med två av mina bästa vänner dansandes hemma i mitt vardagsrum tills sent in på natten. Den här gick på repeat x antal gånger och gav oss så mycket energi! Fuldans, kramar och skratt. En av 2015 års härligaste kvällar! Grannarna håller nog inte med om de då de var tvungna att be oss sänka basen någon gång efter 02…

Ingen av oss är väl hård på riktigt – Jonas Bergsten

Spelning på Debaser tidigt i somras i motljus vid Slussen. Bilutflykter på Gotland med min kille.  Åh, Jonas är så duktig på texter som träffar hårt och rakt in i hjärtat. Hans låtar Surf och Du är min regnbåge är också himla fina – tips!

What do you mean – Justin Bieber

Börjar sakta men säkert bli en Belieber… Lyssnar mer än vad jag kanske vill erkänna på det mesta Justin Bieber släppt i år – kan inte låta bli!

Josephine Aune, moderedaktör ELLE

EffortlessSabina Ddumba

Stockholmsbönan Sabina Ddumba är så cool och snygg att man häpnar, men hennes röst är den som verkligen får en att släppa allt och bara flyta med musiken. Effortless är såååå himla fin kärlekslåt. Enkel att projicera på sin förälskelse, bästis eller, som i mitt fall, min dotter.  No matter what seasons do, I’m always gonna roll with you.

SuediErik Lundin

Well. Den intressantaste berättaren i hip hop-format just nu. Låtern Sudei om handlar om komplexitet i identitet och Eriks storytelling har ett svinskönt flow tycker jag. Gungvänligt.

Nina Oja, creative director ELLE

(24)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar