Annons

Annons

Äntligen! Succépodden Serial är tillbaka – och den nya säsongen verkar riktigt braI går släpptes hela säsong 3 – Netflix-style – av den amerikanska kioskvältarpodcasten Serial. S-Town kretsar kring ett mordmysterium i den amerikanska södern.

Sällar du dig också till poddskaran: vi som älskade första säsongen av nagelbitarpodden Serial men inte pallade med säsong 2? Första säsongen – som avhandlade ett 15 år gammalt mord i Baltimore – blev snabbt den mest lyssnade i världen när den publicerades 2014.

Annons

I dag har Serial passerat 50 miljoner nedladdningar. Men när säsong 2 rullades ut i fjol lyckades podden inte leva upp till de skyskrapshöga förväntningarna. Uppföljaren som följde Bowe Bergdahl, den amerikanske sergeanten som anklagades för desertering och tillfångatogs av afghanska talibaner, var segare än den segaste av sega råttor. Men för att parafrasera Al Pacino i Gudfadern 3: ”Just when you thought you were out – they pull you back in”.

I går, tisdag, släpps hela den nya säsongen i ett svep vilket möjliggör bingelyssning. Återigen har Serial-gänget satt tänderna i en helt ny story. Julie Snyder, som är exekutiv producent, säger till USA Today att S-Town är annorlunda mot allt hon tidigare hört i podcastväg. Det är inte ännu en i raden av true crime-poddar, försäkrar hon, även om S-town kretsar kring ett mord.

– It’s just a story that goes beyond any expectations.

S-Town är inte skapad av Sarah Koenig som ledde första säsongen, utan av journalisten Brian Reed, som producerat en rad avsnitt av den populära poddkollegan This American Life. Murveln Reed har ägnat inte mindre än tre år åt fallet. Enligt Reed är S-Town resultatet av ett meddelande från en invånare i Alabama, USA. Personen ber initialt Reed att undersöka sonen i en förmögen familj som – allegedly – har skrutit om att han kommit undan med mord. Reed börjar nu peta i någonting som snart visar sig vara en kryllande myrstack av gömda guldskatter och otäcka mysterier. Spekulationer har gjort gällande att S-Town kretsar kring John Willie Smiths död, en invånare i Alabama som uppges ha begravt rent guld till ett värde av 100 000 dollar, innan han trillade av pinn.

S-Town släpptes i går, den 28 mars. Via poddens twitterkonto kan du följa de senaste uppdateringarna. För att lyssna: prenumerera på S-Town via din poddapp.

Foto S-Town

(15)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar