Annons

Annons

Allt om H&M Studios höstkollektion: ”Skräddat är nyckeln”Den 14 september släpps H&Ms nya studio-kollektion i butik. Vi har pratat med Emily Johansson och Angelica Grimborg på H&M för att få reda på mer om den nya kollektionen.

H&M Studio AW17 för dam är inspirerad av New Yorks kreativitet och energi i mötet mellan streetwear och det sofistikerade. Konstnärliga graffitimönster blandas med herrplaggsrutigt medan tydliga snitt kombineras med feminina siluetter för en kraftfull men charmig känsla. Emily Johansson (Concept Manager H&M Studio) och Angelica Grimborg (Concept Designer H&M Studio) har jobbat med kollektionen och berättar mer ingående om de nya plaggen.

Annons

Beskriv kollektionen.

– H&M Studio AW17 handlar om kontraster, maskulint vs. feminint, skräddat vs. lösare passformer, street style vs. klassisk elegans. Det handlar om att skapa kontraster och mixa och matcha plaggen på ett sätt som man själv är bekväm med.

Viktiga nyckelplagg i kollektionen?

– Alla skräddade plagg skulle vi säga.

Vilket plagg/trend är det stora måstet just i höst?

– I H&M Studio presenterar vi vår egen design och våra viktigaste trender, och plagg för varje säsong. Just den här säsongen är kontraster stort med skräddade plagg i fokus och gärna blandat med en något femininare detalj.

Kollektionens röda tråd?

– Utgångspunkten, och även den röda tråden, för kollektionen var att skapa den perfekta garderoben – skräddarsydda ytterplagg, feminina klänningar, mjuka stickade tröjor, och ”statement” accessoarer.

Hur stylar man bäst höstjackan/ höstskon denna säsong? 

– Med dunsjalen ur H&M Studio AW17. Det kommer genast att uppdatera vilken klassisk vinterjacka som helst.

Berätta hur ni jobbat med accessoarer i den nya samlingen?

– Även här har vi jobbat med kontraster; stora pärlor, kraftigare halsband och grova boots. Allt för att bryta av på ett spännande sätt mot de kvinnligare plaggen i kollektionen.

Berätta lite kort om inspirationen bakom och arbetet med kollektionen?

– New York med all kreativitet och energi som finns i den staden är något vi sett framför oss när vi designat kollektionen, och vi landade tidigt i att vi ville skapa den perfekta garderoben med plagg man alltid kan återvända till säsong efter säsong.

Kan ni nämna en stark kvinna ni inspireras av?

– Vi har jobbat tillsammans med stylisten Ludivine Poiblanc som kreativ rådgivare för den här kollektionen. Hon är en stark och mycket inspirerande kvinna på många sätt och vis, och hon har en fantastisk stilkänsla.

LÄS OCKSÅ:

H&M Fashion Suite bjöd in till drink på Nobis Hotel

Se första kollektionen från H&M:s nya varumärke ARKET

Erdem är H&M:s nästa designsamarbete

 

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar