Annons

Annons

10 gånger Alicia Vikander var en superstjärna det senaste åretDen 28 februari blev Alicia Vikander historisk, då hon vann sin första Oscar. Här är tio anledningar till att hon verkligen förtjänar alla priser i världen.

Redan för flera år sedan fick Alicia Vikander priser på ELLE-galan och ELLE Style awards i Storbritannien. I år var hon nominerad till en Golden Globe och på söndag den 28 februari blev hon den andra svenska skådespelaren någonsin att kamma hem en Oscar, för bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen Danish girl.

Annons

Hon är Sveriges stora stjärnskott i filmvärlden just nu, och hon kunde inte vara en bättre representant.

Gilla ELLE på Facebook

Här är 10 gånger Alicia Vikander varit en riktig superstjärna under det gångna året.

Läs också: 9 gånger Alicia Vikander var snyggast på röda mattan

1. När Vanity Fair utsåg henne till bäst klädd i Hollywood

Trots konkurrens från bland annat Michael Fassbender, Emma Stone, Charlize Theron, Sienna Miller och Emma Watson var det Alicia Vikander som korades till Hollywoods bäst klädda, bland både män och kvinnor. Inte illa.

Alicia Vikander - bäst klädd i Hollywood enligt Vanity Fair. Foto: Stella Picures

2. När hon visade världen hur vi firar midsommar och äter kräftor i Sverige

Det här klippet från en av USA:s mest populära pratshower, The tonight show med Jimmy Fallon, kan vi se hur många gånger som helst. Alicia Vikander är strålande vacker, självklar och fantastiskt rolig när hon visar USA och världen hur vi firar midsommar och har kräftskiva på traditionellt vis i Sverige.

3. När hon valdes ut till specialnumret av ELLE US

Det årliga specialnumret kom ut i november 2015 och hette the Women in Hollowood-issue. Alicia Vikander hyllades tillsammans med Carey Mulligan, Amy Schumer, Gena Rowlands, Kate Winslet, Salma Hayek, Dakota Johnson, och Ava DuVernay för sina stora framgångar och fantastiska insatser.

alicia vikander elle us women in society issue

4. När hon ägde omslaget av Vogue

Inte sedan Gunilla Lindblad prydde flera omslag av det prestigefyllda modemagasinet på 70-talet har en svensk kvinna fått uppdraget. Men ingenting verkar vara omöjligt för Alicia Vikander.

alicia-vouge-1

5. När hon var overkligt snygg i Louis Vuittons nya kampanj

Alicia har inte bara haft oerhörda framgångar som skådespelare under senare år, hon har även blivit ansiktet utåt för Louis Vuitton. Och som hon är det.

Louis-Vuitton-Alicia-Vikander-Hero

6. När hon snackade svenska och drack glögg med Will Ferrell och Jimmy Kimmel

Uppenbarligen var Alicia Vikander en stor succé i USA, så Jimmy Kimmel bjöd in henne igen. Den här gånger för att läsa amerikanerna hur vi firar jul i Sverige. Det är svårt att inte älska henne!

7. När hon prydde Vanity Fairs omslag tillsammans med Hollywood-eliten

På Vanity Fairs Hollywood-omslag sitter Alicia Vikander tillsammans med storheter som till exempel Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Brie Larson, Helen Mirren och Jane Fonda. Alicia Vikander spelar helt klart i den allra högsta ligan, om du inte redan kände dig övertygad.

vanity fair cover alicia vikander

8. Alla gånger hon någonsin gått på röda mattan

När Alicia Vikander går på röda mattan funderar vi på om hon någonsin gjort något annat. Hon är så självklar, och hennes outfits är alltid helt fantastiska.

alicia vikander roda mattan puff

9. När hon var bäst i fjolårets filmer

Den främsta anledningen till att Alicia Vikander överhuvudtaget är på röda mattan och alla flashiga omslag är så klart att hon är en fantastisk skådespelare. Om du inte har sett henne i Ex machina eller Danish girl, som hon ju är nominerad för i kategorin bästa kvinnliga biroll, så är det hög tid att göra det!

alicia-vikander-danish-girl

 

10. När hon vann en Oscar – och pratade svenska i tacktalet

Alicia Vikander var nominerad tillsammans med Rooney Mara, Rachel McAdams, Kate Winslet och Jennifer Jason Leigh i kategorin bästa kvinnliga biroll. Alltså inget dåligt startfält att komma vinnande ur. Och i sitt känslosamma tacktal växlade hon helt plötsligt om till svenska. Då blir en ju lite extra stolt! Grattis, Alicia!!!

Här kan du läsa två långintervjuer med Alicia, en från 2013 och en från 2015.

Foto: Stella pictures

(469)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar