Annons

Annons

9 måsten för att lyckas med trädgårdsfesten i sommarDagarna blir längre och kvällarna blir ljusare - varför inte anordna en somrig trädgårdsfest?

Den härligaste årstiden är äntligen här! Sommaren är strax runt hörnet och det är dags att flytta ut festen till trädgården.

Här samlas vänner och familj över god mat och dryck för att njuta av varma sommarkvällar och varandras sällskap.

Annons

Vi har listat nio tips för hur du får en lyckad trädgårdsfest:

LÄS OCKSÅ: 6 GODA DRINKAR MED CAVA

1. Fokusera på några kvadratmeter

FOTO: JONAS GUSTAVSSON

Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan så för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.

2. Dra fram grillen

tradgardsfest bbq

Grillad mat är ett måste på en trädgårdsfest! Bunkra upp med olika typer av fågel, fisk och grönsaker och låt gästerna göra sina egna grillspett. Eller grilla allt själv och servera en gigantisk matbuffé.

LÄS OCKSÅ: 3 ENKLA DRINKAR MED VODKA SOM BAS

3. Utnyttja träd och buskar

tradgardsfest 2

Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration.

LÄS OCKSÅ: 3 GODA DRINKAR MED CHILIVODKA

4. Fynda i second hand-butiker
tradgardsfest 3

I second hand-butiker kan du fynda en hel del dekorationer. Ska du anordna en trädgårdsfest med ett speciellt tema är det här du ska leta. En gammal fågelbur kan bli en vacker prydnad i ett blommigt träd.

5. Spara inte på ljuset

tradgardsfest 1

En av de bästa sakerna med Sommarsverige är de ljusa kvällarna, men några timmar per dygn är det ändå mörkt. Bunkra upp med flera ljusslingor tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning. (Det är lättare än det ser ut; fäst ljusslingorna i träden och dra ut några förlängningssladdar som du kopplar ihop alla med.)

6. Drinkar på tapp

tradgardsfest 5

Färgglada fruktdrinkar är ett måste på en trädgårdsfest! Använd stora saftbehållare och låt gästerna fylla på sina glas när de önskar. Fungerar både till barnen i form av saft och till de vuxna i form av olika cocktails. Lägg i skivade frukter och isbitar. Här finns 4 goda drinkrecept anpassade efter stora saftbehållare.

LÄS OCKSÅ: 5 GODA DRINKAR MED ÄGGVITA

7. Använd äkta vara

tradgardsfest 6

Använd samma porslin och bordsdekorationer som du gör inomhus. Det skapar en känsla av lyx, trots att det är samma porslin som inomhus. För visst är det mycket godare att dricka vin i ett glas än ur en plastmugg?

8. Bjud på hemmagjord mojitoglass

mojito-glass

Den här glassen kommer definitivt att bli succé på trädgårdsfesten. Receptet på hur du gör din egen mojitoglass hittar du här.

9. Håll värmen!

tradgardsfest 7

I Sverige är vi dessvärre inte bortskämda med varma sommarnätter. Var förberedd genom att placera ut ihoprullade filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ: ÅRETS SMARTASTE VIN ÄR HÄR – PÅSVINET

(57)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar