Annons

Annons

Magiska måsten på GotlandAlla älskar Gotland – ELLE också. Och de här två sommargotlänningarna, deras kärlek till paradisön är enorm! Vi frågade därför våra medarbetare Emma Aspelin och Maria Soxbo, som tillsammans driver Gotlandstips, om deras favoriter. Varsågoda, fem guldkorn och tre spännande nyheter.

Annons

Läs även:

Följ med till stylisten Lisa Lindqwisters Gotland >

Semesterkitet för semester i Sverige >

På Gotlands nya hotspot, Bungenäs kalkbrott, kan du få en unik helhetsupplevelse för både öga och gom med Bungenäs matsal, Nyströms kiosk, Kalkladans restaurang och ett alldeles nytt konstgalleri, allt med havet och den karga miljön som kuliss.

Gotlandstips-Bungenas

Gotlandstips-Bungenas2

 

Den vackra 1600-talsgården, Prima gård, rymmer en liten charmig butik och deli med egentillverkade produkter, rättvisemärkt inredning och ekologiskt ätbart och du hittar också ett underbart gårdskafé med närproducerat, ekologiskt och smarrigt utbud.

Gotlandstips_PrimaGard

 

Spela en omgång boule, kika in i den kreativa verkstaden, svalka dig med en kall cider eller njut av rustik, fransk middag – givetvis gjord på gotländska råvaror – ackompanjerat av sydländska toner eller livemusik på sköna franskinspirerade gården Hamra krog.

Gotlandstips-Hamra-krog

 

Det urgamla hamnmagasinet, Guldkaggen, i charmiga Burgsvik har med mycket kreativitet och återbrukstänk förvandlats till ett lekfullt semesterparadis med en unik potatisrestaurang, karibisk bar, urgulligt glasskafé och boulebana precis intill stranden.

Gotlandstips-Guldkaggen

Gotlandstips-Guldkaggen2

 

Mångfaldigt prisbelönta och ekologiska restaurangen Lilla Bjers växlar meny och utbud i gårdsbutiken efter naturens skiftningar, då allt som serveras på tallrikarna odlas i de intilliggande växthusen och på de stora fälten som omringar den harmoniska gården.

Gotlandstips-LillaBjers

 

3 spännande nyheter om du vill vara först!

Lergrav. Njut av färska räkor, en glass eller ett kallt glas vin på bryggan i den vackra Lergravsviken. Restaurangprofilerna Söderberg från Åre serverar lunch, fika i sin nya fiskkrog med raukar och havet i öst som grannar.

Gotlandstips_Lergrav

Orlandos Jamaican. Förra årets foodtrailersuccé vid Fårösunds färjeläge har förvandlats till en ny färgglad karibisk bar med stor uteservering, kulörta lampor och käk som lovar en smakexplosion i baktakt. I sommar kryddar de dessutom med en gedigen kavalkad av spännande, kända gästkockar.

orlandos jamaican

Lyckliga gården. Stockholmsbutiken byter form och plats från gatuliv till gårdsliv, men fortfarande hittar man vintagegodbitar från första halvan av seklet. Väl utvalda möbler, kläder och prylar har tagit plats i ladan vid Ekstakusten.

Gotlandstips-Lyckligagarden

 

 

Och sist, men inte minst. Emma och Maria på Gotland!

emma-aspelin-maria-soxbo-gotlandstips

(0)
(0)
Annons


Annons

Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar