Annons

Annons

7 tips för dig som INTE älskar ringen din partner friat medDu har blivit friad till och borde vara lyckligast i landet, men du kan inte komma över det faktum att din partner valt ut en ring som inte alls passar din stil. Det finns flera lösningar på problemet – ärlighet och taktkänsla är A och O.

Ditt livs kärlek har precis gått ner på knä, förklarat sin kärlek till dig och frågat om du vill spendera resten av livet tillsammans. Du tvekar inte en sekund på svaret och minuterna som följer är fyllda av kyssar, glädjetårar och lycka – tills du ser ringen din partner valt.

Annons

Känner du igen dig eller oroar du dig för att du någon dag kan hamna i en liknande situation? Det finns lösningar på problemet, men du bör närma dig ämnet med taktkänsla och ödmjukhet för att inte såra din partner. Det är samtidigt viktigt att vara ärlig. Ett hälsosamt förhållande bygger på öppenhet och att båda parter kan vara sig själva i förhållandet.

Gilla ELLE på Facebook

Här är 7 tips för den som fått eller oroar sig för att få en förlovningsring som inte faller i smaken:

1. Drabbas inte av panik

Du kanske har haft en bild av din drömring och allting annat än din drömring får dig att känna dig besviken, så drabbas inte av panik vid första anblick av ringen. Trots att din partner känner dig och älskar dig så är det ingen garanti för att hen även lyckas köpa exakt det du önskar dig, speciellt inte om ni aldrig diskuterat ringar. Låt inte ringen sabba frieriet, fokusera på er kärlek och betydelsen av förlovningen istället för det materiella.

2. Fråga om ringen

Om du tror att du kan vänja dig vid ringen kan det vara en bra idé att vänta med att ta upp samtalsämnet, vem vet, du kanske älskar den nästa morgon! Inled med att fråga din partner om tanken bakom ringen, om hen hade någon speciell anledning till valet. Har din partner en romantisk historia bakom kanske du känner annorlunda kring ringen, om hen inte har det kan det bli enklare för er båda att diskutera ett byte av ringen.

3. Var taktfull

Har din partner lagt ner lång tid på att välja ringen, kanske till och med låtit den designas just för dig eller valt den med en romantisk baktanke är det viktigt att du inte sårar din partners känslor. Var ärlig, men taktfull när du berättar om dina känslor. Förklara varför ringen inte är din stil och om det exempelvis är stenens slipning eller färg som inte fungerar kan du lyfta det som är positivt och att du anser att en annan form eller färg på stenen skulle passa bättre till ringen i övrigt.

4. Gör om ringen

Om det är färgen eller formen det är fel på går det i många fall att designa om ringen hos en juvelerare. Skulle din partner ha friat med en ring som gått i arv kan du fråga om det finns en möjlighet att göra små justeringar till ringen för att den ska passa just dig. Då kan du med små detaljer ändra ringens utseende hos en juvelerare.

5. Köp en ny ring

Om ringen är bortom all räddning kan du föreslå att ni ger er ut på en shoppingrunda för att hitta den perfekta ringen som ni tillsammans väljer ut. Ärlighet varar längst, men se till att uttrycka dig på ett respektfullt sätt och att inte göra det innan du verkligen svarat ”ja” på frieriet.

6. Lär dig att älska den

Om du inte vill uttrycka ditt missnöje till din partner finns det bara en sak att göra: lär dig älska ringen. Det är trots allt bara ett litet smycke och knappt något alls jämfört med den kärlek du och din partner delar. Ärlighet är dock viktigt i ett fungerande förhållande, så om du inte gillar ringen ska du berätta om det för din partner.

7. Planera och förekom problemet

Inte förlovad än, men oroad över din partners smak? Förebygg att problemet överhuvudtaget uppstår genom att planera och visa din partner vilket typ av ring du gillar. Alternativt kan du tydligt uttrycka din åsikt om att du gärna väljer ringen tillsammans med din partner den dag det är aktuellt med en förlovning. Då slipper din partner lägga allt för mycket tid, tanke och pengar på en ring du inte gillar och du slipper såra din partners känslor.

Källa Bridesmagazine.co.uk, Brides.com

Foto IBL

(13)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar