Annons

Annons

7 saker veganer är trötta på att höra


7 saker veganer är trötta på att höra

Som vegan är risken stor att du har fått höra rätt många fördomar om ditt livsval genom åren. Vi har listat de alla vanligaste, håller du med oss? 

”Vad äter du då? GRÄS?” Är du vegan så förstår du vad vi menar när vi säger denna meningen. Det är nämligen en av de klassiska fördomarna när det kommer till livsstilen. Här är de sju vanligaste meningarna som sägs till veganer.

Annons

1. ”Om du värnar så mycket om djuren, varför äter du då upp deras mat?”

Troligtvis den tröttaste kommentaren av alla. Djuren svälter inte om alla människor skulle bli veganer. Däremot skulle vi ha tillräckligt med mat för både människor och djur!

2. ”Vad äter du då? GRÄS?”

Snark… Ja, stekt gräs direkt från trädgården tillsammans med några kvistar från trädet i parken. Det blir en smakfull och näringsrik måltid.

3. ”Hur får du i dig protein?”

Det finns massor av proteinrika alternativ som vegan – faktum är att sojabönor är ett av de absolut mest proteinrika livsmedlen man kan äta, långt mer än rött kött. Andra exempel är quinoa, tofu, bovete och linser för att nämna några.

4. ”Människan är SKAPT till att äta kött!”

Bara för att vi jagade djur och åt dem för flera hundra år sedan betyder det inte att det är rätt att föda upp dem i fabriker och stycka upp dem på löpande band. Vi ser hur oetisk köttindustrin är på flera punkter, varför ska vi stödja något sådant?

5. ”Är du vänsterpartist också?”

Har vi inte kommit längre än att vi förknippar kosthållning till partitillbehörighet? Vänsterpartister förespråkar förvisso att det ska vara lika för alla, men det betyder inte att det inte finns veganer som röstar på Moderaterna, till exempel

6. ”Men… Vad FÅR du äta då?”

Samma som du, fast en vegansk kostcirkel utesluter allt av djur! Bönor, linser, sojafärs, tofu, seitan, tempeh, baljväxter, rotfrukter – listan är lång.

7. ”Men saknar du inte en Bic Mac?!”

Ärligt talat? Nej. Vilken av maträtterna nedan ser mest aptitlig ut enligt dig?

Att inte äta kött betyder inte att det enbart finns tråkiga maträtter att laga. Bevisligen finns det massor av härliga, färgglada och goda maträtter att ta del av som vegan.

Läs också: Max börjar med vegenska hamburgare – snart kommer de till din restaurang

(157)
(0)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar