Annons

Annons

7 saker lyckliga par säger till varandra varje dagEn lycklig relation kan se ut på många olika sätt, men det finns vissa återkommande kännetecken. Här är sju saker lyckliga par säger till varandra nästintill varje dag – hur många känner du igen dig i?

Inget par är det andra likt och lycka och kärlek uttrycker sig på olika sätt i förhållanden. Trots det finns det vissa fraser som kan skvallra om att det rör sig om en sund relation.

Nedan listar vi, med inspiration av Elite Daily, sju saker lyckliga par ofta säger till varandra. Checkar du och din partner av alla sju? Grattis – fortsätt så! Om du inte känner igen dig i alla punkter och känner att ni kan jobba på er relation, kanske du istället hittar en ny fras att ta till ibland. Ett lyckligt förhållande kräver ju trots allt kontinuerligt arbete av båda parter, så låt er inspireras.

1. ”Hur mår du?”

Istället för att fråga ”hur var din dag” kan du ställa frågan ”hur mår du” till din partner. Många vill lämna jobbet på kontoret och kan då ogilla att behöva berätta om sin arbetsdag när de kommer hem. Genom att ställa frågan ”hur mår du” öppnar du för en större diskussion och låter din partner berätta om det hen vill.

2. ”Tack!”

Lyckliga par visar varandra uppskattning och ett viktigt ord är just ordet ”tack”. Par som varit tillsammans länge kan börja ta saker för givet och då är det viktigt att komma ihåg att din partner gör saker för dig för att hen älskar dig – inte för att hen måste. Ett ”tack” kan då vara ett enkelt sätt att visa din uppskattning.

3. ”Hur kan jag hjälpa dig?”

Ett lyckligt par är även ett lag. De stöttar varandra och ställer frågan: ”Hur kan jag hjälpa dig?” när de upptäcker att en av dem behöver hjälp och är stressad. Frågan insinuerar inte att din partner inte skulle klara av något, utan handlar om att lätta på bördan.

4. ”Jag tar hand om det”

Precis som man frågar om man kan hjälpa sin partner så tar man även intiativ till att lösa saker utan att bli tillfrågad. Det kan handla om middagen en kväll när din partner jobbat sent, lämningen på förskolan en morgon då precis allt gått snett eller det där trista samtalet som du vet att din partner ogillar.

5. ”Ha så kul!”

Par i sunda relationer behöver även tid ifrån varandra – hur kära de än är. Därför uppmanar ni varandra till att ha kul på varsitt håll, antingen i form av egentid eller tillsammans med era egna vänner.

6. ”Du är bäst”

Par som är kära i varandra tar ofta chansen att berätta för den andra hur fantastisk hen är. Det behöver inte vara just frasen ”du är bäst”, men att visa uppskattning och säga några ord om hur fin din partner är gör mycket för förhållandet i det långa loppet.

 7. ”Jag älskar dig”

Även om ni båda vet det efter x antal år ihop, så är det viktigt att ni fortsätter säga det till varandra. Ni kan säga det med ord, i ett sms eller med en liten lapp. Huvudsaken är att ni säger det. På så vis påminner ni inte bara varandra om era känslor, utan även er själva om att uppskatta det fina ni har i livet.

Annons

Inspiration: Elite Daily
Foto: IBL

MER OM RELATIONER FRÅN ELLE:

HUR PÅVERKAS DIN REALTION AV DIN UPPVÄXT?

9 TECKEN PÅ ATT DIN PARTNER ÄR DIN SOULMATE

8 TECKEN PÅ ATT DU OCH DIN PARTNER HÅLLER PÅ ATT VÄXA IFRÅN VARANDRA

(156)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar