6 vårdande sulfatfria schampon som rengör skonsamt

Sulfatfritt schampo och balsam
Vill du välja mer grönt och naturligt i din hårvård? Och låta bli sulfater i ditt schampo? Då har vi höstens topplista på de bästa och milt rengörande schampona för perfekt milt och rengjort hår 2019.
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Sulfater (även kallade SLS och SLES) är de vanligaste rengörande ingredienserna i syntetiskt schampo – det är även de som ger den löddrande effekten. De har en fantastisk förmåga att tvätta håret så att det blir fritt från fett och smuts. Men de kan också verka uttorkande och irriterande, speciellt för dem med känslig hårbotten. Om hårbotten torkas ut kan det leda till att den kompenserar genom att producera mer av dess naturliga oljor – så att håret snabbt känns flottigt och otvättat.

Upplever man det problemet kan det vara en idé att prova ett naturligt baserat schampo en tid. Man ska dock komma ihåg att sulfater inte är farliga och de har inte någon stor miljöpåverkan när de sköljs ut i avloppen. I gröna schampon har sulfaterna ersatts med bland annat derivat från kokos, men man kan inte räkna med riktigt samma bubblande lödder som sulfater ger.

ELLEs sulfatfria favoriter? Dem har du här:

1. Redkens naturliga All soft-serie

 
 
Redken All soft
 
Redkens klassiker till hårvårdserie, All Soft har nyligen kommit i en naturligt baserad version under namnet Nature+Sience. Veganska, sulfatfria och med ett till största del naturligt innehåll (83-99%) ger det dig som vill ha ett grönare alternativ den perfekta duon för mjukt och återfuktade längder.
Finns att köpa här. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

2. Björn Axens ekologiska schampo

Björn Axén naturligt baserade schampo.

Björn Axén arbetar i många led för att miljösäkra sin produktion och sina salonger. I sin Organic moisturizing shampoo har ett naturligt innehåll där 86% är ekologiskt. Sockerbeta och aloe vera arbetar  ihop för att rengöra milt, utan sulfater. Hela serien är också vegansk.
Finns att köpa här.  (reklamlänk via Adtraction)

Annons

3. Urtekrams lavendeldoftande fynd

Urtekram Purple lavender
Urtekrams prisvänliga lavendelschampo.

Ett av de absolut mest prisvänliga gröna och veganska alternativen på marknaden. Urtekrams ljuvligt lavedndeldoftande Purple lavender shampo är även Ecocert-certifierad och 100 % naturligt baserad.
Finns att köpa här.  (reklamlänk via Adtraction)

Annons

4. Grönt är skönt från Mádara

Mádaras gröna schampo.

Mádaras Gloss and Vibrancy shampoo är veganskt och grönt hela vägen.  Här samsas nordisk björk och tranbär för att även ge håret glans och styrka.
Finns att köpa här.  (reklamlänk via Adtraction)

Annons

5. L’Orèals blomstrande schampo

Source essentielle delicate shampo
Source essentielle delicate shampo är L’Oréals blomstrande brygd.

Source essentielle delicate shampoo är L’Oréal Professionnels natturligt baserade och vackra schampo. Man har även tänkt till på förpackningarna som lätt går att återvinna och i transport kan staplas på varandra och verka mindre skrymmande.
Finns att köpa här.  (reklamlänk via Adtraction)

6. Rahuas vårdande lyx

Rahua Classic shampoo
Rahuas Classic shampoo rengör milt.

Lyxigt vårdande och härligt rengörande schampo hittar du i Rahuas Classic shampoo. Magisk doft och en formula som verkligen ger den där ”squiky clean”-känslan.
Finns att köpa här.  (reklamlänk via Adtraction)

Annons

Läs mer här:

Annons
Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar