Annons

Annons

6 saker som gör dig attraktiv – enligt forskarnaForskarna har hittat sex saker som avgör om du är attraktiv eller inte. Och det är varken ditt bländande leende eller din muskulösa kropp...

Vad är det som gör att en människa uppfattas som attraktiv? Det har inte alls att göra med fysiska attribut som höga kindben eller glänsande hår.

LÄS OCKSÅ: 8 SAKER SOM TYDLIGEN GÖR OSS MINDRE ATTRAKTIVA

6 saker som gör dig attraktiv – enligt forskarna:

1. Ditt kroppsspråk

Annons

Att ha ett öppet kroppsspråk på sin profilbild visade sig ge personerna större framgång i dejtingdjungeln än de som hade ett slutet kroppsspråk, enligt en studie från 2016. Att ha ett slutet kroppsspråk med korslagda armar och uppskjutna axlar kan alltså få dig att verka mindre attraktiv.

2. Le – inte!

Vi får ofta höra att ett leende är den kortaste vägen mellan två människor, men en studie från 2011 visade något annat. I studien fick drygt 1000 personer svara på hur attraktiva de fann olika människor som dök upp på ett antal bilder. Det visade sig att kvinnor är mindre attraherade av män som skrattar och mer attraherade av män som utstrålar stolthet. Intressant nog är det är tvärtom för männen. De föredrar leende kvinnor framför de med stolta uttryck.

3. Andas

Stress smittar gärna av sig men den kan även hindra dig från att attrahera andra – åtminstone om du är kvinna. Enligt en studie från 2013 upplevs kvinnor med en förhöjd nivå av stresshormonet kortisol som mindre attraktiva för heterosexuella män.

4. Håll koll på humorn

Humor är förvisso subjektivt, men att dra halvdana skämt kommer aldrig att fungera när du är på dejt. Enligt en studie från 2009 fann båda könen att dålig, eller ingen, humor gör dig mindre attraktiv.

5.Var ren och lukta fräscht

Om du luktar svett är det givet att beundrarna inte står på kö framför dig – men visste du att du helst inte ska lukta för bekant heller? Vi människor vill nämligen ha en partner som är relativt lik oss rent genetiskt, men inte allt för mycket… Undermedvetet väljer vi därför bort människor som både är för lika och för olika oss.

6. Lägg dig i tid

Begreppet ”skönhetssömn” har faktiskt mer substans i sig än man kanske kan tro. Enligt en studie från 2010 kunde man se att människor som inte hade sovit på 31 timmar uppfattades som mindre attraktiva, mindre friska och mer dystra av en grupp försöksdeltagare.

Källa: Illustrerad Vetenskap

(0)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar