6 frukter som är både bra och nyttiga

6 frukter som är både bra och nyttiga
Här är 6 smarta fruktval för dig som på ett naturligt sätt vill tappa några kilo eller bara önskar behålla din idealvikt. För bästa effekt – välj ekologiskt.
Annons

1. Äpple

Brukar du skala äpplet innan du äter det? Gör inte det. I skalet sitter ämnet ursolsyra, som hjälper din kropp att bränna fett och förhindrar fetma. Ursolsyra stärker även muskelmassan och sänker nivåerna av socker, kolesterol och triglycerider i blodet. Eftersom det mesta av energin i äpplet kommer från fruktsocker blir blodsockerpåvekan inte så hög.

2. Päron

Detta är frukten som innehåller oumbärliga antioxidanter som hjälper till att bekämpa vätskeansamling och bidrar till att eliminera gifter och fett i kroppen. Päron är precis som äpple blodsockervänliga, eftersom det mesta av energin kommer från fruktsocker. Du får dessutom en bra matsmältning och mättnadskänsla tack vare de många kostfibrerna.

3. Vattenmelon

Över 90 procent av melonens vikt består av vatten. Melon är därför ett mättande livsmedel samtidigt som det är vätskedrivande. 100 gram vattenmelon innehåller bara 20 kalorier och är dessutom rik på C-vitamin, B-vitamin och kalcium.

Annons

4. Citron

Vill du tappa vikt är denna citrusfrukt ett väldigt bra alternativ eftersom den hjälper kroppen att förbränna överflödigt fett. Citronens egenskaper gör även att den trots sin sura smak neutraliserar surheten i magen.

5. Grapefrukt

Här är frukten som både förebygger vätskeansamling, löser upp fett och renar kroppen. Den innehåller även aktiva ämnen som sänker det onda LDL-kolesterolet och nivåerna av triglycerider. Precis som andra citrusfrukter innehåller grapefrukten fruktsyror som underlättar matsmältningen.

Annons

6. Papaya

I papaya finns det gott om fibrer och vatten, samtidigt som kalorihalten är låg. Detta främjar matsmältningen och frukten är särskilt gynnsam att äta på morgonen. Papaya innehåller även vitaminer, folsyra och kalium.

Annons

Från Allas.se Källor stegforhalsa.se, epochtimes.se och iform.se

Av Margareta Malmberg

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar