Annons

Annons

5 smaskiga varianter på varm choklad


5 smaskiga varianter på varm choklad

Den himmelskt goda chokladdrycken går att göra på flera olika sätt. Här är fem smaskiga recept som definitivt går hem i höst!

1. Varm choklad med kardemumma

Du behöver (för 1 kopp):

– 1 msk kakao av god kvalitet
– 2 msk ljust muscovadosocker
– 1/2 tsk svarta kardemummakärnor
– 3 dl mjölk
– 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Blanda kakao och muscovadosocker i en stor kopp. Stöt kardemumman i en mortel och koka upp den tillsammans med mjölken. Slå på lite av den varma mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet. Häll i resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och lite muscovadosocker.

Annons

2. Varm choklad med Smore’s

Du behöver (för 2 koppar):

– 2 dl mjölk
– 1 dl vatten
– 1/4 dl kakao
– 2 msk chokladsås
– 2 msk socker
– 1 krm salt
– 1/2 dl marshmallows

Gör så här:

Sätt ugnen på ”grill”. Hur varmt du ska ha beror på vilken ugn du har, testa dig fram och börja vid 125 grader. Blanda mjölk och vatten i en kastrull och värm upp vätskan på medelhög värme i ett par minuter. Häll sedan i kakao, socker och salt och vispa lätt. När allt är blandat häller du i vätskan i två ugnssäkra koppar. Fyll upp med marshmallows i båda och ställ dessa på ett galler i ugnen. Håll koll så att marshmallowsen får en gyllenbrun färg, då är det dags att ta ut kopparna (obs: använd en grytlapp!). Häll över chokladsås och servera genast.

3. Varm choklad med nutella

Du behöver (för 4 koppar):

– 1 liter mjölk
– 2 msk nutella
– 2 msk kakaopulver
– 2 msk socker

Topping (om du vill)
– Minimarshmallows
– Krossade nötter
– Extra nutella
– Chokladflarn

Gör så här:

Värm upp mjölken i en kastrull tills det börjar ryka lite lätt. Häll i kakaopulver och socker, rör om. Häll sedan i nutellan och häll upp i fyra koppar. Toppa med valfri topping, förslagsvis minimarshmallows och extra nutella.

4. Varm choklad med havssalt

Du behöver (för 2 koppar):

– 2,5 dl mjölk
– 2,5 dl grädde
– 100 g hackad mörk choklad (70 %)
– 1 msk socker
– 1 krm havssalt
– 1 äggula

Gör så här:

Häll mjölk, grädde och choklad i en kastrull ihop med socker och salt. Värm upp på medelhög värme tills chokladen är smält. Smaka av om du eventuellt vill ha en mer salt smak, tillsätt i så fall mer. Ta bort kastrullen från pannan och ha i äggulan. Vispa upp till en krämig smet. Sila chokladdrycken och häll sedan upp i två koppar.

5. Varm choklad med bourbon

Du behöver (för 2 koppar):

– 4 dl mjölk
– 50 gram hackad mörk choklad (70 %)
– 1 krm vaniljpulver
– 1,5 msk bourbon
– 0,5 dl grädde
– Ev. 0,5-1 tsk socker

Gör så här:

Blanda mjölk, vaniljpulver och mörk choklad i en kastrull och värm upp på medelhög värme tills chokladen har smält. Rör om under tiden. Häll därefter i whiskyn och rör om. Lägg i 0,5 tsk socker om du önskar en sötare smak. Häll upp i två koppar och toppa med vispad grädde och pudrad kakao.

(140)
(2)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar