Annonssamarbete med Aussie

5 positiva fördelar för håret med att använda hampa 

5 positiva fördelar för håret med att använda hampa 
Har du ett hår som lätt bryts av och som blir torrt under vintern med en kliande hårbotten? Den hypade ingrediensen hampa är räddningen för hår som behöver lite extra omvårdnad i kylan. ELLEs skönhetsredaktör Emma Unckel har testat den!
Annons

Precis som huden så får håret utstå mycket när temperaturen sjunker – därför är det viktigt att ge det lite extra omtanke under vintern. Trender i skönhetsvärlden kommer ju och går, men en omtalad ingrediens som fortsatt leverera hyllningar är hampan. Här är anledningarna till varför hampa är så bra på att rädda vårt vintertrötta hår. 

1. Stärker hår som lätt bryts av

Hampa från Australien är en riktig stjärningrediens för håret, som ger djupverkande näring till längder och hårbotten. Den här skönhetsingrediensen är extremt värmetålig och fullpackad med näringsrika oljor som är särskilt bra under vintern när håret blir extra torrt. ELLEs skönhetsexpert Emma Unckel har testat produktserien Nourish från Aussie som innehåller hampafröolja.
– Jag har länge varit ett fan av hampa i hudvård men aldrig tidigare testat det i håret. Allt friss försvann och jag märkte också att det blev mindre platt och elektriskt eftersom produkterna är så återfuktande! 

Emma Unckel har upptäckt att hårvårdsprodukter med hampa verkligen gör skillnad på håret.
Annons

2. Ger välbehövlig bounce

Platt och elektriskt hår på vintern kommer som ett brev på posten när det blir kallare och mössan åker på. Men med hjälp av produkter som kapslar in fukt får du hjälp!
– Mitt hår gick från torrt och platt till glansigt och luftigt! Den här boostande serien är helt perfekt för vårt kalla klimat. Mitt hår fick nytt liv med extra bounce, berättar Emma Unckel. 

Annons

3. Oljan kapslar in fukt

Att addera en olja till din hårvårdsrutin under vintern är en riktigt bra idé och kan vara räddningen för torra längder. Olja har också väldigt många användningsområden, och kan användas som en för-schamponerings-kur som snabbt ger extra fukt innan hårtvätt eller som en intensivbehandling under natten.
– Jag använder oljan som en finishprodukt när jag vill ha en stram knut eller hästsvans. Det sista jag gör för att fixera frisyren är att dra i olja över hela håret, det tar bort alla småhår och ger en snygg wet-look som håller frisyren på plats, tipsar Emma Unckel.

Miracle Oil är en mångsidig produkt som bland annat kan användas som en extra fuktboost vid hårtvätt.
Annons

4. Hampa räddar torr hårbotten

För att håret ska må så bra som möjligt är det viktigt att grunden – alltså hårbotten mår bra. En torr och kliande hårbotten är ingen bra start för ett friskt hår. För en hälsosam hårbotten spelar fukt en stor roll och en av hampans största fördelar är att den är fullpackad med just det. Hampafröolja hjälper håret att låsa in fukten som annars lätt går förlorad när det är kallt.
– Produkterna känns extra närande och jag älskar ingredienser som kommer från växtriket, säger Emma Unckel.

Annons

5. Hjälper håret att växa snabbare

Ett hår som är hälsosamt, återfuktat och mår bra bryts inte av och därför växer håret snabbare. Om du vill att ditt hår ska bli längre ska du med andra ord vara noga med att använda produkter som är riktigt återfuktande. Örtväxten hampa är särskilt lämpligt för ett känsligt hår eftersom den är rik på proteiner, fettsyror och vitaminer som förstärker håret så det blir mer motståndskraftigt – och kan växa sig längre snabbare.

Aussies kollektion Nourish innehåller hampafröolja som är djupt återfuktande för torrt vinterhår.

Aussies Nourish-kollektion med hampafröolja

Aussies nya Nourish-kollektion kontrollerar friss och lämnar håret superslätt. Produkterna är fullpackade av australisk hampafröolja, som är hållbart odlad och väldigt tåliga mot torka, vilket betyder att de kommer fylla på torra längder med fukt som kommer göra de fria från friss. Hampafröolja innehåller proteiner, fettsyror och vitaminer som hjälper håret att hålla sig hälsosamt, blänkande och frissfritt. Nourish- kollektionen består av schampo, balsam, en djupgörande inpackning, olja och ett detangler spray.

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar