Annons

Annons

5 bilderna på Instagram som svenskar ogillar mestDe mest hatade bilderna på Instagram är också de vanligaste, enligt en ny undersökning.

Flexade biceps, barn och myspysiga kollegor. Svenskens avsky mot vissa poster på sociala medier är skoningslös. I en ny undersökning av Sifo för Adobe har man frågat 2105 personer vad de gillar minst bland bilderna folk lägger upp på Facebook och Instagram.

LÄS OCKSÅ: 6 APPAR OCH TJÄNSTER SOM GÖR LIVET FÖR ALLA FÖRÄLDRALEDIGA ENKLARE

Träningsbilder

Annons

41 procent ogillar träningsbilder. Det är nästan varannan svensk, kanske den hälft som inte tränar eller i alla fall de som har vett nog att ta hänsyn till sina medmänniskor och hålla träningen för sig själv.

Selfies

34 procent ogillar selfies. Det är enbart ännu ett verktyg för narcissister att bygga upp sitt självförtroende.

LÄS OCKSÅ: NYA APPEN GÖR DET LÄTTARE ATT FOTA MATBILDER TILL INSTAGRAM

Mat och dryck

Bilder på fika, mat och dryck är tråkigt, enligt 28 procent av de tillfrågade. Ät upp din mat innan den blir kall. Tar du en bärs? Njut av den istället för att lägga ut en bild med texten ”här kan man va”.

Kollegor

21 procent har svarat att de inte vill se bilder på andras kollegor. De är väl trötta på att se hur kul andra och deras kollegor har på jobbet när det själva sliter. Rimligt.

LÄS OCKSÅ: INSTAGRAMSTJÄRNANS LYXIGASTE HELGPANNKAKOR

Barn

18 procent har svarat att de inte vill se barnbilder. Får man gissa att det är de 18 procenten som inte har barn på Instagram?

Vad vi faktiskt VILL se

Helst av allt vill vi se bilder på naturmiljö, sevärdheter och semester. Även bilder på våra vänner och familj är av intresse. Så om du vill håva in många likes – lägg de uppstyltade egobilderna på hyllan och satsa på miljöbilderna istället.

Undersökningen om vad svenskar älskar och hatar att se på sociala medier har utförts av Sifo med Adobe som uppdragsgivare. 2105 personer har deltagit i undersökningen som gjort för fototävlingen Exhibition Stockholm.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

(72)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar