Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Rosmarinsrostade nötter med flingsalt

08 nov, 2019 
AvRedaktionen
Recept på rosmarinrostade nötter
Rosmarinsrostade nötter, som mandel, cashewnötter och jordnötter, är ett nyttigt och mättande snack. Strö över lite flingsalt precis före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

250 g blandade nötter, gärna mandlar, cashew-, pistasch-, val- och paranötter

2 msk olivolja

3 msk äppelcidervinäger

1 tsk salt

3 kvistar rosmarin

Flingsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Vänd ner nötterna i en blandning av olja, vinäger och salt i en skål.
  3. Fördela sedan över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen, 15–20 minuter.
  5. Hacka rosmarin och vänd ner under de sista 2 minuterna i ugnen. Låt svalna.
  6. Strö över lite flingsalt precis före servering.
Recept på rosmarinsrostade nötter
Rosmarinsrostade nötter.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Syrliga ugnsäpplen med rosmarin

7 nyttiga snacks och tilltugg – perfekt till vardag och fest

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons