Annons

Annons

Vinfloats är sommarens godaste glassdrink – 5 recept att testa



Kombinera det bästa av två världar: glass och vin! En vinfloat är en typ av dessert som innehåller vin, glass och gärna bär. Vi har samlat 5 recept att testa i sommar.

Under sommaren vill man gärna ha något gott som svalkar. Testa en vinfloat nästa gång du vill göra en glass lite festligare – kanske redan till helgen. Givetvis fungerar det lika bra att byta ut alkoholen mot ett alkoholfritt alternativ!

LÄS OCKSÅ: BÄSTA DRINKARNA I SOMMAR

5 smarriga vinfloats att testa i sommar:

1. Vinfloat med rödvinskristaller

Foto och recept: Honestlyyum

Annons

2 portioner

Du behöver:

1/2 flaska rödvin
Drygt 0,5 dl socker
2 dl vatten
Vaniljglass

Gör så här:

1. Hetta upp vatten och socker i en kastrull tills sockret har löst sig.
2. Häll sockerlagen i en fryssäker, avlång form och häll därefter i allt vin. Använd en gaffel och blanda vätskorna. Ställ in i frysen.
3. Ta ut formen varje halvtimme och använd en gaffel för att röra runt så det bildas små kristaller.
4. Efter cirka 4 timmar är det klart. Ta 1-2 skopor vaniljglass i två glas och toppa med vinkristaller från frysen.

2. Vinfloat med färska jordgubbar

Foto och recept: parsnisandpastries

2 personer

Du behöver:

2 skopor vaniljglass
2 dl jordgubbsläsk
2 dl champagne
6 färska jordgubbar

Gör så här:

1. Skär upp fyra jordgubbar i skivor och de resterande två gör du ett jack i.
2. Lägg några jordgubbsskivor i botten på vardera glas och lägg i en skopa vaniljglass. Lägg resten av jordgubbarna på glassen.
3. Häll försiktigt i jordgubbsläsken i båda glasen. Låt kolsyran lägga sig innan du går vidare till nästa steg.
4. Häll i champagne i båda glasen.
5. Garnera båda glasen med jordgubbarna som har ett jack i sig och servera med sked och sugrör.

3. Vinfloat med rosévin

Foto och recept: Sedbona

2 portioner

Du behöver:

1/2 liter vaniljglass
1 flaska rosévin
1 handfull frysta blåbär och hallon
1 handfull färska blåbär och hallon
En mixer

Gör så här:

1. Häll de frysta bären i en mixer med en halv flaska rosévin och mixa. 2. Häll i nästan alla färska bär, men spara några till garnering. Mixa till önskad smoothiekonsistens.
3. Ta fram två glas och häll i vinslushie upp till hälften av glasen. Ta en stor skopa glass till vardera glas och lägg i. Fyll upp med resten av vinslushien.
4. Garnera med färska bär.

4. Vinfloat med hallonsorbet

Foto och recept: the cookie rookie

2 portioner

Du behöver:

3-4 skopor hallonsorbet
5 dl mousserande rosévin
Färska hallon för garnering

Gör så här:

1. Ta två stora vinglas och dela upp glassen i båda.
2. Häll över rosévinet och garnera med färska hallon.

5. Vinfloat med sockrade bär

Foto och recept: Lonny

2 personer

Du behöver:

1/2 flaska prosecco
2-3 dl vaniljglass
2-3 dl mixade bär (blåbär, hallon, jordgubbar)
1 msk socker

Gör så här:

1. Mixa bären och sockret i en skål. Låt det stå i 15 minuter.
2. Dela upp bären i två glas.
3. Lägg i 1-2 skopor vaniljglass i varje glas och toppa med prosecco.

(214)
(1)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar