Annons

Annons
ANNONSSAMARBETE MED ERIKS SÅSER

Så fixar du Elsa Billgrens grillade rödbetsburgare med bea



Gör som Elsa: Samla dina vänner och bjud på vackert färggranna rödbetsburgare. Addera fransk twist med årets spännande nyhet, den fylliga och syrliga varianten av bearnaise – Eriks Bearnaise Parisienne.

6–8 burgare

Du behöver:

4–6 färska rödbetor (beroende på storlek)
150 g ströbröd
1 liten lök
200 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 matskedar kallpressad olivolja
2 ägg
1 knippe färsk basilika
Salt & peppar
Eriks Bearnaise Parisienne

Till servering:
Rör ihop en snabb och somrig gurksallad genom att blanda tunt skivad gurka med lime, jalapeño, chiliflakes, olivolja, salt och peppar.

Gör så här:
Skala och riv rödbetor, lök och vitlök grovt. Lägg dem i en stor skål. Addera olivolja, ägg och ströbröd och blanda noggrant. Smula över fetaost, hackad basilika, salt och peppar och rör ihop till en jämn smet. Låt sedan stå i cirka 30 minuter. OBS! Viktigt moment som gör att biffarna håller ihop bättre. Forma burgarna med händerna, tillsätt extra ströbröd om smeten fortfarande känns lös. Grilla några minuter per sida, eller stek i kokosolja eller ghee. Montera burgaren på surdegsbröd med valfri topping, klyftpotatis, Eriks Bearnaise Parisienne och picklad gurksallad.

Eriks Bearnaise Parisienne är en oneshot under 2017, med mer schalottenlök, dragon och persilja.

Toppa burgaren med mango, avokado, tomat och salladsblad.

Läs hela receptet i Elsa Billgrens blogg på elle.se!

(240)
(4)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar