Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så smakar vegetariska nyheten Pulled Oats

08 sep, 2017 
AvJennie Sandberg
Havre har sedan länge utmanat mjölkprodukterna i mejerikylen, nu gör samma sädesslag succé som grönt alternativ till kött.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Pulled Oats är ett helt nytt typ av vegetariskt protein som nu nått Sverige. Precis som namnet avslöjar är produkten gjord på havre, men innehåller också baljväxter. Det färdiga vegetariska resultatet finns som neutral variant men också smaksatt med soltorkade tomater och persilja samt i en asiatisk version.

Läs också: Nya veganprodukten innehåller mer protein än kyckling

Men hur smakar pulled havre? ELLEs kompissajt MåBra har provat!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

 

Pulled oats – naturell

Neutral smak och den enda förpackningen där man möjligtvis kan känna en svag smak av söt havre, men en liten beska rätar upp och hindrar tankarna från chokladbollar. Konsistensen är bitig, något smulig och ibland ”oumphig”. Den neutrala varianten kräver absolut kryddsättning. Vi använde den med stor framgång tillsammans med tacokryddor och traditionella tillbehör till tacomyset.

Betyg: 4 av 5

Pulled oats – tomater, rökt paprika och persilja

Den här smaksättningen har störst utmaning i panelen. Vi använde den barbeque-style och hjälpte upp den med hickorysmakande sås, sallad och grönsaker i pitabröd. Den serverades också med italienska baktankar tillsammans med smörfrästa gnocchi, färsk basilika, citronzest och persilja.

Annons

Betyg: 3 av 5

Pulled oats – ingefära och lime

Testpanelens favorit! Här hittar vi smaker av Thailand utan att skrämma bort barnen med för mycket hetta. Perfekt till en nudelsallad med färsk koriander, kryddsättningen gjorde den också till en snabb genväg i en gryta med kokosmjölk.

Betyg: 5 av 5

Recept: Vegansk tacofredag med Pulled Oats

Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen bjuder på Pita tostadas med spiskumminkryddad Pulled Oats, avokado & vegansk senapsmayo.

Klicka här för recept!

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons