Annons

Annons
Sponsrat av CLARINS

Så räddar du huden från vinterkylan  

Kalla vintervindar och torr inomhusluft klimatchockar huden upp till 17 gånger om dagen. Återfå och behåll fukten med hjälp av Clarins nya hudvårdsrevolution Hydra-Essentiel.

När termometern visar på minus och kyliga vintervindar viner är det många av oss som skyndar för att värma oss inomhus. Men den ständiga växlingen mellan varm och iskall luft gör inte bara att dina kinder får en rosig färg, den medför också att huden blir yttorr.

– Din hud kan bli yttorr när som helst, men tillståndet är vanligast på vintern. Då rör vi oss mellan kall utomhusluft och konstgjord varm inomhusluft flera gånger om dagen, vilket gör att huden utsätts för klimatchocker, säger Martin Thun som är auktoriserad hudterapeut och utbildningsansvarig för Clarins Sverige.

 

 

 

clarins-elle-2

5 smarta tips som håller huden mjuk och smidig under vintern:

  1. Använd hudvårdsprodukter som hjälper huden att behålla sin fukt, till exempel Clarins nya hudvårdsserie Hydra-Essentiel som bland annat innehåller extrakt av ekologisk fjäderkalankole från Madagaskar.
  2. Ta reda på om din hud är yttorr eller torr för att kunna ge bästa möjliga vård: Tryck lätt på huden med ett finger framför spegeln. Har du torr hy känns det strävt och stramt i huden. Är du yttorr stramar det i huden runt fingret och bildas små linjer.
  3. Peela den yttorra huden regelbundet med en skonsam scrub. Då avlägsnar du de torra hudceller som blockerar hudens porer och gör att den får svårt att andas.
  4. Preparera med fuktmasker, ofta och vid behov. Den torra hudtypen kan lida brist på fukt och fett och behöver återfuktande hudvårdsprodukter.
  5. Investera i ett återfuktande serum som jobbar på djupet, som nya Hydra-Essentiel Bi-Phase Serum.

clarins-elle-1

Signa up dig på Clarins nyhetsbrev för att få nyheter, trender och skönhetsguider direkt i din inbox!

(1)
(1)
  
Annons

ele1703-ljuslyktor_640x640

Annons

Laddar