Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Squid game är tillbaka på Netflix – med riktiga deltagare

01 nov, 2023 
AvLouise Berglund
Squid game blir realityserie
Foto: Netflix
Squid game är tillbaka! Den här gången i realityformat. Här är allt du behöver veta om tävlingen på Netflix med riktiga deltagare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 saker om skådisarna i Squid game som du kanske inte vissteBrand logo
4 saker om skådisarna i Squid game som du kanske inte visste

När tv-serien Squid game hade premiär på Netflix 2021 slog den igenom enormt, trots att den var väldigt brutal. Serien är förnyad till en andra säsong men innan dess meddelar nu Netflix att den nya realityversionen av Squid game får premiär först. De lanserar helt enkelt ett tävlingsprogram, baserat på tv-serien. Titeln är Squid game: The challenge. Och ja, det är riktiga deltagare som slåss om den rekordstora prissumman.

Vad handlar Squid game: The challenge om?

I realityversionen av Squid game kommer ingen av de medverkande att behöva sätta livet till. Men hela 456 deltagare kommer att tävla om 4.56 miljoner dollar. Det är Netflix största pengapris i en realityserie någonsin.

Annons

”Via en rad spel kommer varje deltagare pressas till sina gränser och bli tvingade att fråga sig själva hur långt de är beredda att gå för att vinna, med allianser, skarpa strategier och svek”, skriver Netflix på sin sajt Tudum.

Vilka utmaningar kommer deltagarna göra i Squid game: The challenge?

Deltagarna kommer utmanas i olika lekar och spel som den som tittar kommer att känna igen från originalserien. Bland annat den klassiska red light - green light, lett av dockan Young-hee. I trailern syns även kulspelet, leken där spelarna ska skära ut en kaka i en liten form samt uppdraget som går ut på att ta sig över en glasbro utan att falla ner.

Squid game: The challenge på Netflix
Foto: Netflix

Dessutom ser själva tävlingsplatserna ut precis som i serien. Allt från den färgglada trappan till gården utomhus och sovsalen med pengagrisen i taket. Deltagarna bär även gröna träningskläder med dragkedja och vakterna röda overaller med masker.

Var är Squid game: The challenge inspelat?

Realityserien är inspelad i Storbritannien, meddelar Netflix på sin hemsida.

Hur många avsnitt är Squid game: The challenge?

Squid game: The challenge kommer bestå av 10 avsnitt.

När har SQUID GAME: THE CHALLENGE premiär?

Squid game: The challenge har premiär på Netflix den 22 november 2023.

Trailer till Squid game: The challenge

Trailern till Squid game: The challenge släpptes på Youtube i oktober och går att se här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons