Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Så är Rhaenyra Targaryen släkt med Jon Snow och Daenerys Targaryen

31 aug, 2022 
AvLouise Berglund
Jon Snow. Daenerys Targaryen, Rhaenyra Targaryen och Alicent Hightower
Det är 172 år mellan det som sker i House of the dragon och Game of thrones. Men faktum är att det finns släktband mellan karaktärerna i båda serierna. Följ med på släktforskning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Här är House of the dragon-skådisarna i serien vs verklighetenBrand logo
VIDEO: Här är House of the dragon-skådisarna i serien vs verkligheten

House of the dragon har äntligen haft premiär. Och Game of thrones-febern är tillbaka. Den nya serien är en prequel till originalserien och i första avsnittet fick vi veta att House of the dragon utspelar sig exakt 172 år innan en av huvudkaraktärerna i GoT, Daenerys Targaryen, föds.

Handlingen i House of dragon kretsar kring huset Targaryen och följer kung Viserys som är den som sitter på den eftertraktade järntronen. Han behöver utse en arvinge och är besatt av att få en son, trots att han redan har sin dotter Rhaenyra Targaryen.

Annons
Rhaenyra Targaryen i House of the dragon
Rhaenyra Targaryen i House of the dragon.

karaktärerna i House of the dragon är släkt med karaktärerna i Game of thrones

På 172 år hinner det uppenbarligen hända mycket. Och släktband finns mellan flera av karaktärerna i de båda tv-serierna.

Hur är Daenerys Targaryen släkt med Rhaenyra Targaryen?

Många har förmodligen observerat de uppenbara likheterna mellan Daenerys Targaryen och Rhaenyra Targaryen, både till utseendet och personligheten. Rhaenyra är Daenerys gammel-, gammel-, gammel-, gammel-, gammel-, gammelmormor- och farmor. Det är alltså sex generationer mellan dem och eftersom incest är vanligt förekommande i GoT-universumet(!) blir hon både mormor och farmor samtidigt.

Annons
Jon Snow och Daenerys Targaryen i Game of thrones.
Jon Snow och Daenerys Targaryen i Game of thrones.

Hur är Jon Snow släkt med Rhaenyra Targaryen?

För den som inte sett Game of thrones (vem har missat?!) vill jag utfärda en stor spoilervarning här. Sluta isåfall läsa nu om du inte vill ha hela tv-serien sabbad för dig på förhand.

Det visade ju sig nämligen att kärleksparet Jon Snow och Daenerys Targaryen är släkt. Jon Snow upptäckte att hans riktiga namn var Aegon Targaryen. Han är alltså son till Daenerys bror Rhaegar, vilket gör henne till Jons faster.

Annons

Det här gör i sin tur att Rhaenyra är både gammelmormor och gammelfarmor gånger sju till Jon Snow (eftersom han är en generation yngre än Daenerys).

SE OCKSÅ: 3 svenska tv-serier att se fram emot i höstBrand logo
SE OCKSÅ: 3 svenska tv-serier att se fram emot i höst

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons