Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattanMet-galan

Konstkupp och flirtigt smink – ELLE listar veckans snackisar

14 jun, 2019 
ELLE veckans snackis vecka 24
En svensk konstnär är i full fart med en konstkupp i New York, Polarpriset ägde rum med imponerande kreationer, årets sommarpratare har presenterats och som vanligt är det nytt smink på väg. Här är veckans snackisar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Bubbelgummsklänning på Polarprisets rosa matta

Foto: TT
Kronprinsessan Victoria, Kulturminister Amanda Lind och artisten Janice på Polarpriset 2019. Foto: TT

Under tisdagen delades årets Polarpris ut. Röda mattan som i år var rosa bjöd som vanligt på vackra kreationer. Bland de mest uppmärksammade var kronprinsessan Victorias bubbelgumrosa tylldröm designad av Selam Fessahaye. Sveriges kulturminister Amanda Lind valde med hjälp av en citatklänning att göra ett politiskt statement för att visa att alla barn har rätt till kultur. Läs mer här >

2. Sveriges sommarpratare presenterades

Sommarpratare 2019
Molly Sandén, Isabella Löwengrip och Carin Rodebjer är tre av årets sommarpratare. Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Snart drar Sommar i P1 igång. 22 juni är det dags och först ut är skådespelaren Fares Fares. Bland årens namn finns bland annat Isabella Löwengrip som meddelat att det här blir det sista mediala hon gör i Sverige innan hon tänker växla kontinent och bygga sitt namn på andra sidan Atlanten. Bland dem som sommarpratar i år finns också Molly Sandén, Carin Rodebjer, Stina Wollter, Jill Johnsson och Lisa Miskovsky. Se hela listan här >

Annons

3. Toalettkupp av svensk konstnär

Beate Karlsson toalettpapper New York
Konstnären Beate Karlsson gör en toalettkupp i New York. Foto: Beate Karlsson

Den svenska konstnären Beate Karlsson är baserad i New York och tar i år examen från Parsons och Cetral Saint Martins. För att sprida sitt varumärke har hon valt en lite annorlunda väg: Offentliga toaletter i New York. Nästan 500 toarullar med hennes visitkort trycka på har placerats ut på platser som Dover Street Maket, MoMa, the Plaza och Parsons. Det innebär att över 250 000 visitkort placerats ut, vilket skapat en hel del uppmärksamhet. Jag var ju såklart tvungen att fråga henne vem det är som går runt och placerar ut alla rullar. Och hur lång tid det tagit.

Annons

Det är jag tillsammans med en del vänner som placerat ut alla rullar. Jag har tagit med dem varje gång jag gått utanför dörren de senaste veckorna för att hinna med alla tusen. Nu är jag inne på vecka fyra och har ungefär hundra rullar kvar”, säger hon.

4. Festivaltoffla med mikrobifersula

Festivaltoffla Birkenstock
Festivaltofflan från Birkenstock. Foto: Birkenstock

Det klassiska toffelmärket Birkenstock har en sportkollektion de själva tycker passar perfekt till den kommande festivalsäsongen. Sport-tofflan har justerbara remmar och en ny sula i mikrofiber som gör att fukt transporteras bort från huden. Funkar med andra ord både vid svettiga- och regniga festivaldagar!

Annons

5. Harry Potter-skorna är här

Vans Harry Potter-kollektion 2019
Varje hus har fått ge inspiration till skorna. Foto: Vans

Vans och Warner Bros har samarbetat och nu släpps både skor, kläder och en väska – alla inspirerade av Harry Potters universum. Varje skomodell har fått namn och design utifrån ett av Hogwarts hus. Sk8-Hi är Gryffindor, Era är Slytherin, Authentic Ravenclaw och Slip-On Hufflepuff. Även tidningen The Daily Prophet får göra ett gästspel då en sko med mönster av tidningspapper presenteras.

6. Ny säsong av Younger

Younger säsong 6
Sutton Foster gör rollen som Liza Miller i Younger. Foto: Cmore

Den lättsamma komediserien Younger är tillbaka på C More med en sjätte säsong. Handlingen kretsar kring Liza, en 40-årig ensamstående mamma som ljuger om sin ålder för att få jobb på ett bokförlag. Men att hitta på en ny ålder medför en hel del problem. Till de mindre hör förvirringen kring förkortningar och sms-språk. Till de större hör en kärleksaffär med chefen. Sutton Foster gör huvudrollen som Liza och hennes bästa vän, Kelsey, spelas av ingen mindre än Hillary Duff.

Annons

7. Chiara i stort sminksamarbete

Chiara släpper smink med Lancôme
Chirara Ferragni i stort samarbete med Lancôme. Foto: Lancôme

Italienska Chiara Ferragni har utnämnts till världens mäktigaste influencer i modevärlden. Tillsammans med Lancôme lanserar hon en sminkkollektion som hon själv beskriver som ”100 procent min stil”. Ledorden är flirtigt, inspirerande och kul. Förpackningarna går i ljusrosa och kollektionen innehåller en palett med ögonskuggor, läppstift, highlighters och läpglans. Även läppstift och den klassiska Hypnose-mascaran lanseras i Chiara- design.

Annons

8. Triss i nyheter från Anastasia

Alyssa Eduards släpper smikpalett med Anastasia
Alyssa Eduards släpper smink ihop med Anastasia. Foto: Anastasia Beverly Hills

Sminkmärket Anastasia Beverly Hills slår till med tre helt olika lanseringar. Dels en vattenresistent ögonprimer men även en lätt kroppsolja för ett sokysst glow med doft av kokos och vanilj samt en ögonskuggspalett. Paletten som är ett samarbete med Drag Queen-stjärnan Alyssa Edwards, känd från RuPaul’s Drag Race, innehåller 14 nyanser och är cruelty free. Alyssa Eduards citat inför lanseringen är värt att nämna: ”I don’t get cute. I get drop-dead gorgeous… and now, you can too!”.

Annons

9. Premiumkollektion för harmoniskt vardagsrum

Granit släpper premiumkollektion
Granits premiumkollektion innehåller runt 80 produkter. Foto: Granit

Granit släpper sin första premiekollektion som fått namnet Muted Tones och består av allt från bäddset och lakan till gardiner, sängkappor och kuddar. Inspirationen kommer från naturen och fokus ligger på lugn, harmoni och hållbara material till vardagsrum och sovrum. Tanken är att du ska kombinera material för att göra det mysigt hemma. Säljs online och i utvalda butiker från och med 15 augusti. Läs mer här >

Annons

10. Linnea Heriksson börjar blogga på ELLE

Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE.se
Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE. Foto: Malin Ingrid Johansson

ELLE har fått en ny bloggare och det är ingen mindre än artisten Linnea Henriksson. Hon är nybliven mamma och säger själv att hon ska försöka behandla sin blogg som en dagbok som någon klippt låset på. Har vi tur kanske bloggen ger oss ledtrådar om ny musik.

Jag tycker själv det ska bli spännande att se om det går att spåra en färdig låt genom bloggen, alltså om det i efterhand går att se när vissa ämnen börjar återkomma för att tillslut formas till drygt tre minuter pop”, säger hon. Lär känna Linnea Henriksson här >

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons