Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Här är de bästa reaktionerna från Twitter på Oscarsgalan 2022

28 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Rekord sattes, slag utdelades(!) och alla tittare förvandlades till Miranda Priestly för en kväll. Oscarsgalan 2022 var dramatisk. Här är de bästa reaktionerna från Twitter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattanBrand logo
Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattan

Den 94:e upplagan av Oscarsgalan gick av stapeln på Dolby Theatre i Los Angeles under natten till måndag svensk tid. Som vanligt glänste stjärnorna på röda mattan och efterfestade traditionsenligt ordentligt i nya looks.

Årets gala var dock oväntat kaotisk då Will Smith slog till Chris Rock på scen efter att han skämtat om Jada Smith. När Will Smith senare samma galakväll vann sin första Oscar grät han under sitt tal och bad om ursäkt till akademin. Det hela har såklart skapat stor dramatik i sociala medier och diskuteras flitigt på alla plattformar.

Tack och lov innehöll kvällen även annat, mer härligt. Som det faktum att förhandstippade Applefilmen CODA tog hem tre statyetter. Faktum är att den även slog rekord genom att bli den första filmen producerad av en streamingtjänst att vinna ”Bästa film”. Dessutom tog storfilmen Dune hem vinster i hela sex stycken kategorier.

Annons

På Twitter har tangenterna runt om i världen gått varma under natten. Låt oss dyka ner i ett hav av reaktioner.

Här är de bästa reaktionerna från Twitter på Oscarsgalan 2022:

Beyoncé öppnade Oscarsgalan live från en tennisbana i Compton. Hon fick i år sin första Oscarsnominering för låten Be Alive från Williams-systrarnas film King Richard. Men priset för bästa originallåt gick istället till Billie Eilish No Time to Die. Oavsett bjöd queen Bey som vanligt på en perfekt show.

Ariana DeBose hyllades för sin historiska vinst och efterföljande tal. Hon tog hem priset i kategorin bästa kvinnliga biroll för sin roll som Anita i nyversionen av West side story. Därmed blev hon den första öppna queera, icke-vita kvinna att vinna statyetten.

Dune vann sex kategorier. Och det gick att ana ett tema... Bästa originalmusik, bästa visuella effekter, bästa ljud, bästa foto, bästa produktionsdesign och bästa filmredigering.

Annons

Men kanske var tutt-tejp kvällens egentliga stora vinnare? Har vi tackat den enkla men ack så hjälpfulla produkten nog ? Kanske inte.

Will Smith trendade på Twitter. Och det berodde ju tyvärr inte bara på det faktum att han vann en Oscar...

... Utan snarare på det faktum att han valde att gå upp på scen och slå Chris Rock.

En inte helt omöjlig gissning på ett sms...

För den som mot förmodan missat dramat var detta en korrekt sammanfattning.

Vi tackar Kristen Stewart för att hon normaliserar det faktum att klackar egentligen inte är speciellt sköna.

Oscarsgalan – även känd som kvällen då vi alla blir Miranda Priestly för ett par timmar.

Tittarna var inte helt nöjda med antalet covidskämt i manus.

Den enda gruppchatten värd att finnas.

Lisa Kudrow är allas vår hjältinna.

Jag undrar redan vad nästa års Oscarsgala kommer bjuda på. Det verkar i princip bli mer drama för varje år.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons