Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Kläder till halloween – 6 enkla och roliga utklädnader

20 okt, 2022 
AvCecilia Persson
Kläder halloween – enkel och snygg utklädnad för dam
Halloween 2022 närmar sig med stormsteg – och med det kanske också stressen över vad du ska klä ut dig till? Men lugn: vi har samlat några utklädnader som är riktigt snygga och enkla att få till själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu kliver vi in i säsongen av fester – förutom de glöggmingel, julfester och givetvis jul- och nyårsfirandet som äger rum om bara ett par månader så börjar även Halloween närma sig.

Halloween 2022

Varje år infaller Halloween 31 oktober, vilket i år betyder att den äger rum på en måndag – en veckodag som för de flesta inte är särskilt lämplig för ett Halloweenfirande. Därför väljer många att istället förlägga Halloween-firandet till helgerna som kommer innan eller efter 31 oktober. När man väljer att fira Halloween kan alltså variera – men majoriteten väljer i alla fall att klä ut sig.

Halloween – kläder för dam

För dig som vill ha en bra utklädnad till Halloween har vi samlat några bra utklädnader som dessutom är riktigt enkla att få till med små medel. Kanske har du till och med några av plaggen och accessoarerna hemma, eller varför inte hålla utkik efter dem på second hand eller loppis?

Gal Gadot Wonderwoman
Halloween kläder dam – dräkt Wonderwoman från H&M
Annons
Javicia Leslie Batwoman

Inspireras av Javicia Leslies Batwoman från serien med samma namn i den här dräkten, som bland annat har en mantel. Komplettera med tights, stövlar med högt skaft och en mask så har du festens snyggaste (och mest mystiska) look.

Halloween kläder dam – dräkt Batwoman från H&M

Hos samma kedja hittar du även den här helkroppsdräkten som låter dig klä ut dig till Spiderman (eller Spiderwoman, för den delen!) – vips så har du hela looken klar!

Halloween kläder dam – dräkt spiderman/spiderwoman från H&M

De senaste säsongerna har vi sett riktigt mycket av grafiska och färgglada mönster som ser ut att vara hämtade direkt från 60-talets hippie-era – något som är riktigt användbart nu till halloween! Kanske har du till och med några liknande plagg hemma i din vanliga garderob? Om inte så är det här matchande setet med halternecktopp och vida byxor ett kul val.

Halloween kläder dam – 70-talskläder mönstrat set från Na-kd
Annons

Addera en blomsterkrans runt huvudet så hade du utan problem kunnat smälta in på Woodstock

Halloween kläder dam – hippie-blomsterkrans från My Perfect Day

Ett liknade val i en färgskala som verkligen andas 70-tal är den här jumpsuiten som har ett grafiskt mönster i orange och gula toner. Den har en halterneckskärning, en liten cutout och dragsko fram och vida benslut. Matcha med ett par trendiga platåskor (som du sannolikt också redan har hemma) och blommor i håret!

Halloween kläder dam – 70-talskläder orange mönstrad jumpsuit från H&M
Annons

Dessa boots i lackat läder prickar in säsongens stora skotrend med sin platåsula. Med andra ord ett par skor som du kommer att kunna använda många fler gånger än bara till Halloween-firandet!

Halloween kläder dam – platåskor i skinn från & Other Stories

Toppa 70-talslooken med ett par runda, tonade solglasögon och du har gjort en fulländad tidsresa!

Halloween kläder dam – rosa runda solglasögon från NLY Trend
Annons

Maverick från Top Gun

Vill du göra det riktigt enkelt för dig klär du ut dig till Tom Cruise rollkaraktär Pete "Maverick" Mitchell i Top Gun från 1986. En aviatorjacka (som dessutom trendar just nu), vit t-shirt, blåjeans och ett par spetsiga boots – och så pricken över i:et: solglasögon i aviatormodell. Sätt upp håret i en low bun om det är långt och addera rejält med attityd så har du festens mest självklara utklädnad (som du dessutom kommer vilja gå runt med även till vardags.

Top Gun Tom Cruise Pete Maverick Mitchell

Ett par klassiska solglasögon med aviator-design och guldfärgade tunna bågar.

Halloween kläder dam – aviator/pilot- solglasögon för dam från H&M

En tidlös och riktigt stilsäker aviatorjacka i mockaimitation som du kommer att vilja bära lika mycket till vardags som på Halloween.

Halloween kläder dam – aviatorjacka/pilotjacka för dam från Monki
Annons

Se mer:

Höstig pumpamartini – perfekt drink till HalloweenBrand logo
Höstig pumpamartini – perfekt drink till Halloween

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons