Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattanMet-galan

5 filmer som fick skådespelarna att vilja byta jobb

27 sep, 2022 
AvEmma Castman
5 filmer som fick skådespelarna att vilja byta jobb
Visste du att Jessica Alba var när att lägga karriären på hyllan efter sin medverkan i Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer? Här förklarar vi varför – och ger ytterligare exempel på skådespelare som velat byta yrke efter jobbiga inspelningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Se skådisar och regissörer som varit i storbråkBrand logo
Video: Se skådisar och regissörer som varit i storbråk

Alla arbetsdagar är inte är bra arbetsdagar. Det kan bland annat Jessica Alba, Brad Pitt och Robert Pattinson intyga.

Nedan listar vi fem filmer som var så traumatiska för skådespelarna att genomföra att de faktiskt började tvivla på valet av bransch….

Filminspelningar som skådespelare haft svårt för

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer – Jessica Alba

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Under inspelningen av Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer var det en speciell incident som fick Jessica Alba att överväga om hon verkligen valt rätt yrke. När hennes karaktär Sue Storm skulle gråta gick Jessica in i rollen och levererade som sig bör, men filmens regissör var ändå inte nöjd.

Annons

Han tyckte nämligen att Albas agerande var för verkligt och smärtsamt. Han ville att hon skulle gråta på ett sätt som fortfarande fick henne att se vacker ut (!?), och bad henne hålla ansiktet neutralt så de kunde lägga in tårar i efterbearbetningen i stället…

Händelsen fick Jessica Alba att tvivla på sin skådespelarförmåga och oroa sig över att inte kunna leverera som önskat, men lyckligtvis valde hon att fortsätta ändå.

En vampyrs bekännelse – Brad Bitt

En vampyrs bekännelse

I intervjuer har Brad Pitt berättat om hur han led under inspelningen av En vampyrs bekännelse. Anledningen? Han tvingades tillbringa nästan sex månader i mörker.

Annons

Det ska till och med ha gått så långt att Brad ringde en av filmens producenter för att fråga hur mycket det skulle kosta honom om han valde att avbryta inspelningen och lämna filmen. Svaret han fick var över 40 miljoner dollar, vilket övertygade Pitt att fullfölja sitt arbete.

A Golden Boy – Sharon Stone

A Golden Boy

Sharon Stone har inga problem med att klä av sig naken framför kameran – men när det kommer till att kyssas ser det annorlunda ut. När Sharon medverkade i den italienska filmen A Golden Boy stod det i manus att hon och en motspelare skulle pussas, vilket fick henne att plötsligt försvinna från inspelningsplatsen.

Annons

Regissören kontaktades sedan av Sharon Stones agent, som sa att hon inte skulle återvända förrän all överflödig personal lämnat. Hon ville nämligen inte ha mer publik än nödvändigt när hon genomförde scenen. Kravet följdes och inspelningen återupptogs.

Little Ashes – Robert Pattinson

Little Ashes – Robert Pattinson

När Robert Pattinson var hyffsat ny som skådespelare fick han i uppdrag att gestalta rollen som Salvador Dali i Little Ashes. Han hade dock så svårt för att genomför filmens intima och nakna scener att han på allvar funderade över att avsluta sin karriär och ägna sig åt något annat. Anledningen ska ha varit att Robert kände sig väldigt obekväm och osäker.

Annons

Robert Pattinson tog en paus från branschen men blev sedan erbjuden att porträttera Edward Cullen – och ja, resten är historia.

Tonårsliv – Alison Pill

Tonårsliv – Alison Pill

Sist men inte minst, Alison Pill – som spelade rollen som Lindsay Lohans bästa kompis i Disney-produktionen Tonårsliv. Jobbet fick dock Alison att överväga att lämna filmbranschen helt och hållet då hon ansåg att filmens skapare orsakade problem under arbetets gång. Något som påverkade både skådespelarna och slutprodukten enligt Pill. Mest illa tyckte hon om sista minuten-ändringar i manuset.

Artikelinspiration: Screenrant.com

Foto: TT

Se också: 10 skådisar som varit otrogna med sina motspelareBrand logo
Se också: 10 skådisar som varit otrogna med sina motspelare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons