Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

4 nya tv-serier jag streamar denna vecka

23 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Nya tv-serier höst 2023
Foto: Netflix/Apple tv+/Disney+
Sorg, gayklubb, en enorm leverans bananer, kemi på 1950-talet och hiphopens främsta decennium. ELLEs Louise Åström delar med sig av vad hon kommer streama under veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

Hösten blåste in snabbare än någonsin. Eller så har jag bara glömt bort hur fort det blir kallt varje år. Oavsett är det enda jag vill göra just nu att krypa upp i soffan under en filt och kolla på tv-serier.

Här är 4 nya tv-serier jag streamar vecka 43:

Tore – Netflix

Tv-serien Tore på Netflix med William Spetz i huvudrollen
Foto: Netflix

Till den som behöver a good cry: Jag ger er Tore. Williams Spetz har skapat en originalserie ihop med Netflix. Han spelar själv huvudrollen och plötsligt blir den viktigaste personen i Tores liv överkörd av en sopbil. Redan här känns handlingen väldigt Spetzesque (nytt ord!). Sorg och humor går hand i hand, precis som i Williams hyllade föreställning om sin mormor.

Annons

Efter olyckan hamnar Tore i spinn och undertrycker sin sorg med allt han kan. Plötsligt upptäcker han alkohol, droger och sex. Det blir mörkt. Men som allt William Spetz rör vid finns också mycket kärlek och ljus. Humorn och glittret blir som små godisbitar insprängda bland all sorg.

Tore har premiär på Netflix den 27 oktober.

Terese i kassan – SVT

Terese i kassan på SVT
Foto: SVT/Alex Lindén

Jag ska ärligt säga att jag inte alltid är på humör för sketchhumor a la Hey Baberiba (alla millennialls förstår den referensen, ni andra får googla!). Men mitt hjärta har uppenbarligen en öm punkt för Hampus Nessvolds karaktär Terese i kassan som fått en helt egen tv-serie.

Annons

Terese jobbar i butiken Primi. Dagarna innehåller utmaningar som jobbiga kunder, långsamma pensionärer, en enorm felbeställning av bananer och dessutom en plötslig jämställdhetsgranskning. Och inte blir det enklare av att det plötsligt finns snabbkassor OCH en ny kassörska som är jättebra på sitt jobb. Mitt i allt dyker dessutom hennes frikort, Anders Lundin upp. Jag har sett på Instagram att fler kändisar – och influencers kommer medverka!

Terese i kassan har premiär den 27 oktober på SVT Play.

Lessons in chemistry – Apple tv+

Lessons in chemistry på Apple tv+
Foto: Apple tv+

Tv-serien Lessons in chemistry utspelar sig på 1950-talet och är baserad på den bästsäljande boken med samma namn. Brie Larson spelar huvudrollen som vetenskapskvinnan Elizabeth Zott.

Annons

När hon är på väg att göra en stor upptäckt får hon sparken eftersom det är 50-talet och kvinnor inte ska hålla på med sånt... Plötsligt blir hon erbjuden ett jobb som programledare istället för ett matlagningsprogram som blir jättestort. Hon får en enorm fanbase vilket ger henne makten att påverka mycket mer än vad som ska lagas till middag hemma i hushållen.

Lessons in chemistry går att se på Apple tv+ från den 14 oktober.

Fxs Dear mama – Disney+

Dokumentären Fxs Dear mama om Tupac
Foto: FX Networks

Dokumentären om Tupac och mans mamma Afeni Shakur, kommer till Disney+. Regisserat har prisbelönta Allen Hughes gjort. Och den personliga dokumentärserien i fem delar, som redan haft amerikansk premiär, har toppbetyg på Imdb.

Porträttet har beskrivits som en både nära och varm skildring. Dokumentären innehåller intervjumaterial med Tupac från när han var 17. Det blir nostalgi från hiphopens mest framträdande decennium. Samtidigt som hans liv och karriär skildras belyser dokumentären framför allt relationen mellan en mor och en son.

Fxs Dear mama finns på Disney+ från den 4 oktober.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons