Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

10 aktuella referenser att klä ut dig till på halloween 2023

25 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Halloweenoutfits 2023
Foto: TT
Kändispar, en tv-seriekock eller varför inte något mer abstrakt, som en app eller ett bråk på Insta. Här är 10 popkulturreferenser från 2023 att inspireras av inför höstens halloweenfester.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Heidi Klums halloweenoutfits- 2000-2022Brand logo
Heidi Klums halloweenoutfits- 2000-2022

Årets halloween närmar sig. Och vem sa att man måste vara häxa, spöke eller läskig doktor. Den som vinner bäst kostym på festen är väl ändå oftast den som vågat tänka utanför boxen och vara lite extra kreativ? Låt dig inspireras av årets händelser inom populärkulturen inför din kommande halloweenlook.

Här är 10 aktuella referenser att klä ut dig till halloween 2023:

1. Taylor Swift och Travis Kelce

Travis Kelce och Taylor Swift
Foto: TT

Den minst sagt spirande romansen mellan Taylor Swift och NFL-spelaren Travis Kelce fyller alla mina kanaler i sociala medier. Det här är därför den perfekta parkostymen årets halloween. Klipp lugg och dra på svarta boots och en röd jacka. Och glöm absolut inte de karakteristiska röda läpparna. Taylor Swift har i tidigare intervjuer avslöjat att hon använder Nars läppenna Dragon girl och läppstiftet Ruby woo från Mac. Den som ska vara Travis behöver hitta ett par vita tights, benskydd och en tröja med numer 87 på. Pricken över i:et för er båda är matchande armband som ni självklart pysslat ihop tillsammans.

Annons

2. Bianca Ingrosso när hon öppnade Caia-butiken på NK

När Bianca Ingrosso öppnade pop up-butik för sitt Caia på NK ringlade sig kön lång utanför varuhuset. Märkets signaturfärg är rosa och självklart gick butiken i ljusgården i samma färg. Till och med NK-loggan på taket av huset bytte färg för första gången. Gissa till vilken? Rosa såklart. Bianca klippte band och välkomnade kunderna iklädd en helrosa outfit som förde tankarna till Legally blonde. Fram med en cerise miniskirt och croppad kofta för att lajva Bianca!

3. Carmy i The Bear

Carmy i The Bear
Foto: FX

The Bear på Disney+ är förmodligen något av det bästa jag sett på tv år 2023. Jag älskar alla karaktärer. Framför allt huvudpersonen, kocken Carmy. Denna utklädnad är också jättebra för dig som är lat. Ta på dig en vit t-shirt och ett mörkblått förkläde och skrik corner så är du hemma. Du behöver heller inte tvätta håret. Låt det vara rufsigt och flottigt – som att du precis lagat en ny fantastisk måltid i ett svettigt kök.

4. Rihanna under half time show

Rihanna under half time show
Foto: TT

Har ett gravidavslöjande varit med vältajmat än Rihannas under Super bowl tidigare i år? Jag tror inte det. Den här looken är alltså perfekt för dig som vill avslöja en graviditet under kommande halloweenfest. På med en helröd workwear-overall, röda skor och ja, rött allt. Glöm inte att lämna dragkedjan öppen för rätt vibb. Om du får en kompis att vara Taylor Swift kan ni dessutom dela läppstift!

5. Twitter byter namn till X

Twitter byter namn till X
Foto: TT

Alla halloweenkostymer behöver inte vara lika bokstavliga som att klä ut sig till en kändis. När Twitter bytte namn till X gick appen från att vara blå med en gullig fågel till att kännas väldigt poster-i-en-straight-killes studentrum. Svart med insprängda vita marmorerade detaljer. Jag säger inte att du ska gå runt med en uppstoppad fågel runt halsen. Men en svart t-shirt med vita detaljer är en bra början...

Annons

6. Hailey Biebers statement med Nepo baby-tishan

När Hailey Bieber bar en vit t-shirt med texten Nepo baby blev det hela ett så kallat viralt moment i brist på annat uttryck. Vissa tyckte det var kul medan andra blev jättesura. Som vanligt på internet med andra ord. I en intervju med Sunday Times förklarade Hailey Bieber att hon valde att bära tröjan för att ”alla redan stämplar mig som en och det är sant”. Hon ägde det faktum att hon är ett kändisbarn helt enkelt.

7. Edvin Törnblom som alltid repar i morgonrock

Har någon missat att Edvin Törnblom sätter upp en egen humorföreställning? Nej, jag trodde väl inte det. Bögen är lös (i magen) har premiär på cirkus i Stockholm nu i oktober. På hans Instastory går det dagligen att följa slutfasen av repetitionerna. Den som följer honom lär ha noterat att Edvin alltid bär samma plagg: En grå badrock med sitt eget namn broderat i rött. Fram med nål och tråd och brodera på din närmaste grå morgonrock!

8. Lollo Millkvist i Barracuda queens

Barracuda queens på Netflix
Foto:Ulrika Malm/Netflix

Alva Bratt gjorde rollen som den rika Lollo Millkvist, huvudrollen i Netflixserien Barracuda queens. Tv-serien är inspirerad av en sann historia, den om Lidingöligan som stal allt från konst och vin från lyxvillor på 90-talet. Och vibben i tv-serien är verkligen 90's deluxe. Så fram med den lilla svarta och ett par chica skinnhandskar. Present till festens värd? Champagne, såklart.

Annons

9. Isabella Löwengrip som Agneta Fältskog

Isabella Löwengrip har fyllt 33. Det firade hon med maskeradfest ihop med sin fästman Paul Sundvik. Den som läser hennes blogg vet dessutom att hon hostat många maskerader under åren. Och faktum är att hon klätt ut sig til Agneta Fältskog inte en, utan två gånger. Hur meta vore det inte därför att klä ut sig till Isabella Löwengrip som klär ut sig till Agneta Fältskog? Dubbel utklädnad.

10. Ögonbrynsbråket mellan Kylie Jenner, Hailey Bieber och Selena Gomez

Kylie Jenners story om ögonbryn
Foto: Instagram

Varför vara en person när man kan vara ett bråk? Gud, hur ska jag ens orka sammanfatta detta i tre meningar..? Det hela började med att Selena Gomez visade upp en misslyckad ögonbrynslaminering på Tiktok.

Några timmar senare publicerade Kylie Jenner en bild på sina ögonbryn på insta med caption ”Det här var ett misstag?????”. Kort därpå lades en ny bild upp från ett videosamtal med väninnan Hailey Bieber där just ögonbrynen var inzoomade. Det här tolkade internet självklart som att Kylie och Hailey hånade Selena. En hatstorm utbröt och den lugnade inte ner sig förrän både Selena och Hailey uttalat sig på sociala medier och uppmanat följarna att sluta hata.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons