Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Gigi Hadid donerar hela sin inkomst från modeveckorna till offren i Ukraina

07 mar, 2022 
AvLinda Strömbäck
Gigi Hadid
Efter visningarna under modeveckorna meddelar Gigi Hadid att hennes lön oavkortat går till offren som lider av kriget i Ukraina. "Vi måste öppna våra ögon och hjärtan för all typ av mänsklig orättvisa" skriver hon på Instagram.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 saker du kanske inte visste om Gigi HadidBrand logo
TV: 5 saker du kanske inte visste om Gigi Hadid

Sedan krigsutbrottet i Ukraina har modevärlden gjort flera ställningstaganden för att visa sitt stöd till ukrainarna. Bland annat tillägnade Balenciaga sin senaste visning till de miljontals människor som nu är på flykt till följd av kriget. Även modehus som Chanel och Louis Vuitton har slutat exportera till Ryssland och lyxföretag som Kering och LVMH har donerat stora summor pengar till välgörenhetsorganisationerna.

Nu meddelar även toppmodellen Gigi Hadid att hon donerar pengarna hon tjänat under modeveckorna som bistånd till krisen i Ukraina.

Gigi Hadid om donationen

Gigi Hadid har under modeveckorna i New York, Paris och Milano gått på catwalken för världens största modehus, så som Versace, Michael Kors och Vivianne Westwood. På Instagram delar hon med sig av sitt beslut att donera hela sin inkomst från senaste månadens visningar.

Annons

Eftersom schemat under modeveckorna är satt långt i förväg är Gigi och hennes modellkollegor ofta tvungna att visa upp modekollektioner under hjärtkrossande och traumatiska tider, beskriver hon.

– Vi har oftast ingen kontroll över våra jobbscheman, men vi vill gå visningarna för något. I fotspåren av min vän @micaraganaraz, kommer jag därför donera hela min inkomst från höstvisningarna 2022 för att bidra med hjälp till dem som lider offer för kriget i Ukraina, och även fortsätta stödja dem som upplever samma sak i Palestina.

Tillsammans med inlägget syns bilder från Gigis medverkan under månadens visningar på fashion week. Bland annat med designern Isabel Marant iklädd en gul och blå tröja som stöd för Ukraina. Hadid uttrycker även sin förtvivlan över det pågående kriget.

– Vi måste öppna våra ögon och hjärtan för all typ av mänsklig orättvisa. Låt oss se varandra som bröder och systrar, bortom politik, bortom ras, bortom religion. I slutändan är det oskyldiga liv som betalar för krig – inte ledarnas. HANDS OFF UKRAINE. HANDS OFF PALESTINE. PEACE. PEACE. PEACE, skriver Gigi Hadid på Instagram.

Källa: ET, Foto: TT, Instagram

Se också: Gigi Hadids stilresa genom årenBrand logo
Se också: Gigi Hadids stilresa genom åren

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons