Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Emilia De Poret om hennes kashmirkollektion för Soft Goat

19 okt, 2023 
Emilia De Poret x Soft Goat lanserar en kashmirkollektion.
ELLE fick en pratstund med Emilia De Poret som teamat ihop sig med Soft Goat för en egen kashmirkollektion med garderobens måsten! Vi pratar kollektionen, kashmirkärlek och hennes hacks för att vårda plaggen på bästa sätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilsäkra hösten med trendig spets!Brand logo
Stilsäkra hösten med trendig spets!

Du lanserar en designkollektion med Soft Goat – så kul! Berätta, hur kom samarbetet till liv?

– Ja, superkul! Det hela började med en spännande förfrågan. Jag träffade Soft Goats grundare Stephanie Bergström tillsammans med teamet på Soft Goat och resten är som man säger historia! Jag är så stolt över EdP x Soft Goat.

Vad kan vi förvänta oss av kollektionen?

– Kollektionen består av sex stickade plagg som är ett måste i min garderob. Stilrena, eleganta och enkla att bära och styla. Allt från den perfekt rundhalsade tröjan till ärmlösa svarta polon, som givetvis funkar att bära bh under. Den har jag nämligen själv letat efter och aldrig hittat. Jag ville också skapa den stickade motsvarigheten till den kritstrecksrandiga blazern, det blev The Cardigan. En lyxig kritstrecksrandig kofta i ull och kashmirblandning.

Den svarta v-ringade kashmirtröjan finns att köpa här. (reklamlänk)

Svart V-ringad tröja från Emilia De Poret designsamarbete med Soft Goat.
Klicka på bilden för att komma till den svarta V-ringade kashmirtröjan.Soft Goat

Vad har varit mest utmanade under designprocessen? Och såklart, vad har varit roligast?

– Jag skulle nog säga att det mest utmanande har varit att behöva ”kill our darlings”. Under designprocessen skalade vi ner kollektionen för att varje plagg skulle fylla en funktion och kännas självklar. Det är viktigt för mig. Det roligaste, som i alla kreativa processer, har varit att bolla idéer, skapa, vässa varje detalj och verkligen gå in på nördnivå när det kommer till precis allt.

Annons

Minns du ditt allra första kashmir-minne?

– Mitt första kashmirminne var mammas drömlika kashmirtröja från Ralph Lauren. Tight, krämvit, rundhalsad med lång ärm och helt perfekt till min kortkorta skinnkjol. Det måste ha varit mitten av 90-talet och jag ”lånade” tröjan för en kväll på stan. Jo, jag hade panik precis hela kvällen för att någon skulle hälla en drink på mig, men jag klarade mig. En av tröjorna i kollektionen, The Crewneck i färgen feather white, är därför en hyllning till mamma och hennes alltid lika krämvita garderob.

Den vita kashmirtröjan finns att köpa här. (reklamlänk)

Emilia De Poret Soft Goat kollektion.
Klicka på bilden för att komma direkt till den vita kashmirtröjan.Soft Goat

Du är en mästare på att bära garderobens nyckelplagg på olika sätt och få plaggen att kännas spännande. Hur skulle du styla den v-ringade svarta kashmirtröjan till kontoret, ledigt under helgen och till fest eller middag?

Annons

– Jag är faktiskt lite extra kär i The V-neck, just för att den är så enkel att styla på olika sätt. Till kontoret kör jag den med svarta skinnbyxor, spetsiga pumps och en oversized blazer. På helgen över en vit T-shirt till slitna vintage 501:or och sneakers. På fest/middag till svart pennkjol i skinn eller kort röd kjol. Slingbacks med strumpor gör looken lite mer lekfull. Jag designade V-ringningen så att den funkar att dra ner över ena axeln, eller vända bak och fram för att visa lite av ryggen. Jag gillar att en kashmirtröja kan kännas lite sexig.

Om du måste välja, vilket plagg från kollektionen är favoriten?

– Så svårt att välja bara en och det varierar från dag till dag. Men den stickade polon, The Chunky Turtleneck, i två nyanser av grått är underbar. Varm, lyxig och lika snygg till jeansen som skinnbyxan. Den kommer alltid ha en given plats i min garderob.

Den grå polotröjan finns att köpa här. (reklamlänk)

Grå polotröja från Soft Goat x Emilia De Poret.
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.Soft Goat

Kollektionens färgskala är tidlös med färger som vitt, svart, grått och en hint av blått! Ta oss igenom hur och varför du valde just denna färgställning.

Annons

– Jag utgick från basfärger jag själv alltid återkommer till. Om man ska satsa på en kashmirtröja så ska den ju funka till allt och då är svart ett givet val. Men The Crewneck kommer även i vitt och blått. Den vita är enkel att styla och jag kombinerar den gärna till beige och kamel. Den blå, som vi kallar ”Steel blue”, är en något kallare blå nyans som jag alltid har älskat. Jag gillar att styla den både till svart men även till denim för en schysst ton-i-ton look.

Den blå tröjan finns att köpa här! (reklamlänk)

Ljusblå kashmirtröja från Soft Goat x Emilia De Poret.
Klicka på bilden för att komma till den blå tröjan.Soft Goat

Så tar du hand om din kashmirtröja – Emilias tre tips

Till sist! Ge oss dina bästa tips på hur man bevarar sina kashmirplagg på bästa sätt. Tvätt-tips, förvarings-tips eller något hack?

Annons

– Åh, nu är vi inne på ett favoritämne: Kashmir-kärlek!

1. Jag tvättar mina stickade plagg på ett specialanpassat ullprogram i tvättmaskinen. Givetvis med ett skonsamt tvättmedel för ull- och fintvätt.

2. Det är viktigt att låta tröjan plantorka och inte hänga den för då finns det risk för att den hänger ut sig. Samma sak gäller när tröjan är torr, jag viker alltid mina stickade tröjor och hänger aldrig på galge.

3. Se till att ha en bra kashmirkam hemma! Jag gillar Soft Goats kam som är skonsam mot plagget. Mellan tvättarna ser jag till att kamma bort noppor så den håller sig i perfekt skick. Stickade plagg har ju ett långt liv i garderoben om man tar hand om dem. Tvätta därför sällan och vädra hellre plagget, samt förvara i garderoben med cederträkulor när du inte använder det.

Den limiterade kollektionen EDP x Soft Goat lanseras exklusivt online och i Soft Goats butik idag den 19 oktober och (reklamlänk)alla plagg finns att spana in här. (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons