Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Bianca Ingrosso släpper klädmärke: Allt du vill veta om Àvora

06 nov, 2023 
avora kläder 2023
Affärskvinnorna och vännerna Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad har tagit klivet in i modebranschen och lanserat klädmärket Àvora. Här är allt du vill och behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Både Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad är kända för sitt starka entreprenörskap och smarta investeringar – och nu har duon tagit ytterligare ett steg med en helt ny satsning. Efter succén med sminkbolaget Caia Cosmetics har medgrundarna nu tagit sig an modebranschen. Tillsammans med entreprenören från grundarfamiljen av Gina Tricot, Victor Appelqvist, har duon lanserat modevarumärket Àvora. Klädmärket som siktar in sig på premium-segmentet vill symbolisera tidlöshet, lekfullhet och självsäkerhet – något som även ska återspegla de tre grundarna bakom bolaget.

Till Àvoras webbshop här (reklamlänk)!

Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad Avora studio.
Klicka på bilden för att komma till klänningen som Bianca bär.Foto: Àvora

Vad kan vi vänta oss från ÀVORA Studio?

Så, vad är att vänta från det nylanserade modevarumärket? Med en grundtanke om att plaggen ska bli ett naturligt val i varje kvinnas garderob ser vi plagg designade för att genomsyras av en djärv men sofistikerad stil, i noga utvalda material.

Annons

– Àvora för mig är hemma. Det är tryggt, moget, självsäkert och sensuellt. Àvora plockar upp mig snarare än tvärtom. Jag hittar mig själv i Àvora och utmanar min kreativitet där. Vi skapar kläder efter occasions, feelings, mindset and mood. Allting är inspirerat av södra Europa, likaså våra silhuetter och passform. Àvora är närvarande och är oerhört mycket i nuet. Vi inspireras av livet, musiken, smaker, dofter, arkitektur och folk på stan, berättar Bianca Ingrosso vid lanseringen av märket.

– Àvora vision är att bli ett internationellt premiumvarumärke med fokus på hållbara material. Nyckeln till Àvoras limiterade kapselkollektioner är att alltid ta fram feminina och ikoniska silhuetter som håller över tiden genom mötet mellan det klassiska och det framtida i våra plagg. Vi inspireras av södra Europas mode, arkitektur och livsstil. Àvora är för oss ”timeless reimagined”, tillägger Vanessa Lindblad.

Annons
Avora kläder virkad klänning.
Virkad långklänning från ÀVORA SS23, klicka på bilden för att komma till webbshoppen.Foto: Àvora

Grundarnas vision är att ska bli ett naturligt val för kvinnor som efterfrågar hög kvalitet tillsammans med en ansvarsfull produktion där utvalda hållbara material och en tidlös design står i fokus.

– Det är viktigt för oss att allt vi omsorgsfullt skapar på Àvora produceras av hållbara material och hos leverantörer med rätt förutsättningar. Detta är något som kommer att finnas i vårt dna från början och det ger oss en relevant värdegrund att stå på, säger bolagets tredje grundare Victor Appelqvist i ett pressmeddelande.

Annons
Sneakpeek på Avora SS23 kollektion.
Klicka på bilden för att komma till webbshoppen!Foto: Àvora

Allt du vill veta om àvora Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblads modemärke Ávora Studio

Varumärkets första kollektion SS23 lanserades under maj 2023 i små limiterade kapselkollektioner och det första släppet visade ett kurerat sortiment med tidlösa plagg där en lekfull och medelhavsinspirerad twist genomsyrade. Plaggen som visas i en neutral färgpalett av svart, vitt, beige och en hint av denim är tillgängliga i storlekar som sträcker sig från XXS - XXXL och finns nu att hitta online på Àvoras hemsida.

Annons

ÀVORA kläder – ELLE listar 5 favoriter

1. Croppad jeansjacka

Jeansjackan i mörkblå tvätt har croppad boxig silhuett och skarpa markerade axlar vilket ger en modern känsla till klassiska jeansjackan. Utöver det pryds jackan av en ren halsringning utan krage, stora fickor och vita sömmar vilket ger en dekorativ twist.

Jeansjackan finns att köpa här. (reklamlänk)

Mörkblå jeansjacka från Avora i croppad modell.
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansjackan.

2. Set med draperad topp och kjol

Det mjuka setet i gråblå nyans visar sig genom en ärmlös figurnära topp och smickrande kjol med draperade drag och kan med fördel bäras var för sig eller som komplett set.

Annons

Toppen finns att köpa här. (reklamlänk)

Kjolen finns att köpa här. (reklamlänk)

3. Lång ribbstickad klänning

Den ribbstickade klänningen som både finns i svart och beige är utan tvekan ett plagg att spana in då det är ett plagg som funkar lika bra till vardags som till fest. Med ett skönt ribbstickat material, hög hals och skarpa markerade axlar ger den en smickrande silhuett samtidigt som urringningen i ryggen gör den perfekt till fest. Ett plagg som prickar in det klassiska uttrycket "buissness in the front, party in the back" – allt beror på stylingen!

Klänningen finns att köpa här. (reklamlänk)

Beige ribbstickadklänning från Avora.
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

4. Topp med bar rygg

Överdelen med enkel framsida har en dekorativ öppen rygg som garanterat lyfter en look. Toppen som finns i både svart och off-white är designad i ett mjukt jersey tyg och i ryggen finns en dekorativ knäppning samt knyte nertill.

Annons

Överdelen finns att köpa här. (reklamlänk)

Svart set från Àvora SS23.
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.Foto: Àvora

5. Klassisk vit t-shirt

Den klassiska vita t-shirten à la Àvora är designad med en figurnära passform i midjan och lekfulla luftiga ärmar. En klassiker med en twist!

Den vita t-shirten finns att köpa här. (reklamlänk)

Vit t-shirt med vida ärmar från Avora.
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.
Annons
ELLE-galan 2023: Bianca Ingrosso om dejtinglivetBrand logo
ELLE-galan 2023: Bianca Ingrosso om dejtinglivet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons