Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Zucchinikräm med mascarpone och rostade mandlar

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på zucchinikräm med mascarpone och rostade mandlar
Lene Samsø
Grillad zucchini blir till en riktigt god zucchinikräm med mascarpone och rostade mandlar. Servera med grillat bröd och njut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Zucchinikräm med mascarpone

Den grillade zucchinin ger en härligt rökig umamismak.

Annons

6 portioner

Du behöver:

2 små zucchini
Lite olivolja
1 hel vitlök
250 g mascarpone
75 g parmesan
1 msk saft av citron
2 tsk finriven citronzest
Salt och peppar

Tillbehör:

6 skivor bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
50 g mandel
½ ekologisk citron
1 näve färsk oregano

Gör så här:

  1. Skölj zucchinin och halvera på längden. Gnid den med olivolja. Grilla på låg värme på grillen eller i grillpanna, tillsammans med en hel vitlök. Vitlöken kan behöva mer tid än zucchinin. Låt zucchini och vitlök svalna helt. Hacka zucchinin fint, pressa ut vitlöksklyftorna ur skalen och hacka dem fint.
  2. Rör ihop mascarponen med zucchini, vitlök och finriven parmesan. Krydda med citronsaft, citronzest, salt och peppar.
  3. Ringla olivolja över brödskivorna och grilla på grillen eller i grillpanna. Gnugga bröden med en halverad vitlöksklyfta och salta. Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
  4. Lägg upp zucchinikrämen i en skål. Toppa med mandlar, rivet citronskal och oregano. Använd zucchinikrämen som topping eller dipp till brödet.

Foto: Lene Samsø

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons