Yoghurt med svartvinbärssyltade päron
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Svartvinbärssyltade päron med yoghurt är en färgglad, lite ovanlig men väldigt god dessert att bjuda på efter en tung måltid.
Annons
Yoghurt med svartvinbärssyltade päron
De röda päronen blir också en god och vacker dessert ihop med grädde eller glass.
4 portioner
Annons
Du behöver:
Svartvinbärssyltade päron:
1 ekologisk citron
5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
4 stjälkar timjan
4 päron
Till servering:
400 grekisk yoghurt, 10%
8 stjälkar timjan, gärna med blommor
2 msk osaltade pistaschnötter utan skal
2 msk flytande honung
Gör så här:
- Svartvinbärssyltade päron: Skölj citronen och skär i skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med svartvinbärssaft, vatten och timjan och koka upp. Skala päronen under tiden. Dela dem och gröp ur kärnhuset med en tesked. Lägg päronen i lagen och låt sjuda i 6–8 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt päronen ligga täckta av lagen till servering, minst 2 timmar. Ta upp 1 dl lag och koka ner till hälften. Kyl till servering.
- Servering: Lägg upp yoghurt i skålar, toppa med avrunna päron, lite reducerad lag, timjan och hackade pistaschnötter. Ringla över ett par droppar honung och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons