Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Ugnsbakad torsk med krispig sallad

06 sep, 2022 
AvMorten Shou
Recept på ugnsbakad torsk med krispig sallad
Imponera med ugnsbakad torsk som serveras med krispig sallad. En vacker rätt med rena smaker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Ugnsbakad torsk med krispig sallad

Här spelar fisken huvudrollen, så se till att välja hög kvalitet.

Så lagar du ugnsbakad torsk med krispig sallad

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 torskfiléer à 150 g
Flingsalt
Olivolja
1 huvud rosésallat
1 knippa röd mangold
1 knippa färsk dragon
1 knippa rucola
10 g färsk babyspenat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg torsken i en ugnsform, salta och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen 6–8 minuter, tills köttet är fast och vitt.
  2. Skölj och ansa grönsaker och örter och vänd dem med lite olja.
  3. Toppa torsken med lite god olivolja och salt och servera med sallad, polenta samt bakad paprika.

Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons