Tortilla med potatis, fetaost och chorizo
4 personer
Du behöver:
1 rödlök
1 bakpotatis
1 paprika
100 g chorizo
2 msk olja
1 tsk torkad oregano
salt
nymald svartpeppar
8 ägg
4 msk grädde
1 kruka persilja
½ tsk curry
½ tsk gurkmeja
100 g fetaost
Till servering:
1 kruka gräslök
bröd
Gör så här:
Skala löken, grovhacka den. Skala potatisen, skär i tärningar. Skär paprikan i strimlor och chorizon i tunna skivor.
Stek lök och potatis i 3–4 minuter i olja i en ugnsfast stekpanna. Tillsätt paprika och chorizo och låt steka med i 2–3 minuter. Smaka av med oregano, salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen med grädden. Hacka persilja och rör ner curry, gurkmeja, salt och peppar. Häll äggblandningen över blandningen i pannan.
Sätt pannan i ugnen i 10 minuter, ta ut den och smula över fetaost. Ställ tillbaka den i ugnen och grädda vidare i 5–10 minuter tills äggblandningen har stannat. Strö över hackad gräslök och servera med ett gott bröd.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft