Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Texmex-sallad med chorizo och bönor

13 jan, 2018
AvRedaktionen
Texmex-sallad med chorizo och bönor.
Smakrik sallad med chorizo, bönor, soltorkade tomater och fetaost. Servera gärna med texmex-tillbehör som gräddfil och nachos eller bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 klyfta rödkål

1 klyfta vitkål

2 morötter

1/2 rödlök

1 burk stora vita bönor

400 g merguez- eller chorizokorv

olja till stekning

100 g fetaost

1 liten burk semidried, soltorkade körsbärstomater (till exempel från Zetas)

1 kruka färsk koriander (valfritt)

gräddfil och nachos

Dressing:

2 jalapeños eller grön chilipeppar

2 limefrukter (juicen)

4 msk olivolja

salt, svartpeppar och en gnutta socker

Gör så här:

  1. Börja med dressingen: Kärna ur chilin och hacka den fint. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och socker.
  2. Salladen: Strimla eller riv kålen och morötterna fint, gärna med en osthyvel. Skiva löken tunt och spola av bönorna.
  3. Skär korven i mindre bitar och stek den i lite olja.
  4. Blanda kål, morötter, lök och bönor med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med smulad fetaost, korv, tomater och koriander.
  5. Servera direkt, gärna med gräddfil och krispiga nachos.
Texmex-sallad med chorizo och bönor.
Texmex-sallad med chorizo och bönor.

Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons