Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Stuvad blomkål med räkor

05 jan, 2024 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på stuvad blomkål med räkor
Columbus Leth
Stuvad blomkål är en klassiker som du enkelt ger lite extra guldkant med curry och räkor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Stuvad blomkål med räkor

Blomkål och curry passar så bra ihop. Räkor på toppen sätter guldkant på vardagen.

Klassikern stuvad blomkål får extra guldkant med både räkor och curry
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 blomkålshuvud
1 knippe salladslök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
1 ½ tsk curry
1 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 citron

Till servering:

1 knippe färsk dill
200 g räkor
Bröd eller ris

Gör så här:

  1. Skölj blomkålen och dela den i små buketter. Skölj sallads­löken och hacka den fint. Skala och hacka vitlöken. Stek blomkålsbuketterna i olja i en panna i 3–4 minuter. Tillsätt vitlök, hälften av salladslöken och curryn och låt fräsa i 2 minuter. Tillsätt vatten och grädde och låt puttra under lock i 8 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft (spara resten till servering).
  2. Skölj dillen och plocka den grovt. Strö den över curryblomkålen tillsammans med resten av salladslöken och räkorna. Servera med citronklyftor och bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons