Lyxig skaldjurstallrik med misomajo
19 apr, 2022
AvLouisa Lorang
Inget slår en lyxig skaldjurstallrik med räkor, havskräftor och ostron. Avnjut med en misomajo som förhöjer smakerna.
Annons
Lyxig skaldjurstallrik med misomajo
Det går bra att byta ut något skaldjur mot till exempel krabbklor.
4 portioner
Du behöver:
12 kokta färska räkor
4 kokta havskräftor
8 ostron
Misomajo:
2 msk sesamfrö
4 msk majonnäs
2 msk misopasta
1 msk färskpressad limesaft
1 tsk honung
2 msk japansk soja
Grönsaker:
1 kålrabbi
8 stjälkar bladselleri
1 fänkål
Till servering:
Istärningar
1 lime
Tabasco
Gör så här:
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna i 1–2 minuter, tills de hoppar i pannan. Ta från värmen, låt svalna lite och krossa dem i en mortel. Blanda majonnäsen med miso, limesaft och honung i en skål.
- Smaka av med soja och rör ner de rostade sesamfröna. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av någon ingrediens för rätt balans.
- Skölj grönsakerna och skär dem i tunna stavar. Lägg stavarna i en skål med isvatten fram till servering.
- Täck botten på ett stort fat med isbitar och fördela räkor, havskräftor, öppnade ostron och grönsaker ovanpå. Servera genast med misomajo, lime och tabasco.
Foto: Columbus Leth
Annons