Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Salladstacos med nötig färs och majssalsa

05 jan, 2024 
AvRedaktionen ELLE
Recept på salladstacos med nötig färs och majssalsa
Lisa Björner
Den nötiga färsen görs på hasselnötskärnor eller cashewnötter och serveras i salladsblad med frisk majssalsa. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Salladstacos med nötig färs

Salladsblad är perfekta som gröna tortillas, och en nyttig färs gör inte saken sämre.

Goda salladstacos med nötig färs och majssalsa
Salladstacos med nötig färsLisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

Nötig färs:

300 g hasselnötskärnor eller cashewnötter
1 gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
4 msk tacokryddmix
2 dl vatten

Majssalsa:

1/2 gurka
3 tomater
1 färsk röd chilifrukt
200 g majs

Till servering:

1 huvud hjärtsallad eller ­romansallad
Gräddfil

Gör så här:

  1. Lägg gärna nötterna i blöt i hett vatten en stund. Häll av vattnet. Mixa nötterna lätt i en matberedare. Det ska inte bli mjöl utan finnas bitar kvar. Hacka lök och vitlök och stek dem i olja. Tillsätt nöthacket, ­tacokryddor och vatten. Låt koka ihop i 10 minuter.
  2. Skär gurkan i småbitar, ta bort kärnorna ur tomaterna och skär sedan i småbitar. Strimla chilin. ­Blanda salsan med majsen. Servera färsen i salladsblad med salsa och gräddfil.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons