Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd
22 nov, 2017
AvRedaktionen
Krämig och god röra med färskost, kallrökt lax, ägg, pepparrot, rödlök och äpple på mörkt och saftigt rågbröd. Perfekt som drinktilltugg eller plockmat!
Annons
8–10 bufféportioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
5 skivor rågbröd
10 tunna äppelskivor
10 små dillkvistar
Laxröra:
200 g kallrökt lax (fintärnad)
1 ägg hårdkokt (fintärnat)
2 msk färsk pepparrot (finriven)
1/2 rödlök (finhackad)
1/2 rött äpple (finhackat)
1 msk dill (finhackad)
1 msk gräslök (finhackad)
salt och peppar
100 g cream cheese
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, rör ner färskosten sist av allt. Dela rågbröden i två delar och klicka på röran, dekorera med äppelskivor och dill.
Recept: Daniel Hartley och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdskafé
Styling: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt
Annons