Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd

22 nov, 2017
AvRedaktionen
Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.
Krämig och god röra med färskost, kallrökt lax, ägg, pepparrot, rödlök och äpple på mörkt och saftigt rågbröd. Perfekt som drinktilltugg eller plockmat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 bufféportioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

5 skivor rågbröd

10 tunna äppelskivor

10 små dillkvistar

Laxröra:

200 g kallrökt lax (fintärnad)

1 ägg hårdkokt (fintärnat)

2 msk färsk pepparrot (finriven)

1/2 rödlök (finhackad)

1/2 rött äpple (finhackat)

1 msk dill (finhackad)

1 msk gräslök (finhackad)

salt och peppar

100 g cream cheese

Gör så här:

Blanda alla ingredienser, rör ner färskosten sist av allt. Dela rågbröden i två delar och klicka på röran, dekorera med äppelskivor och dill.

Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.
Rökt laxröra med äpple och pepparrot på rågbröd.

Recept: Daniel Hartley och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdskafé
Styling: Isabelle Olander
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons