Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bacon- och purjoquiche

26 jun, 2015 
AvRedaktionen
Bacon- och purjoquiche.
Ingen picknick utan en frasig paj. Fyll den med krämig gruyère och knaperstekt bacon – och du är i franska himlen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 45 minuter + 1 timme i kyl

Pajskal:

200 g mjöl

1/2 tsk salt

125 g kallt smör

1 äggula

Fyllning:

140 g tärnat bacon

1 purjolök (strimlad)

25 g smör

2 ägg

1 1/2 dl grädde

1 dl riven gruyère

salt och svartpeppar

6 små eller 1 stor pajform

Gör så här:

  1. Börja med pajskalen. Skär smöret i kuber och mixa tillsammans med mjöl och salt i en hushållsassistent tills degen börjar gå ihop. Tillsätt äggulan och pulsera tills degen går ihop. Tryck ut degen till en puck, plasta in och ställ i kylen i cirka 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Stek baconet knaprigt och lägg åt sidan. Fräs sedan purjolöken på låg värme i smöret i ca 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut i pajformarna/formen och nagga. Förbaka pajerna i cirka 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och ost i en bunke och ner bacon och lök. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajformarna/formen och grädda i ugnen, ca 15 minuter för små och ca 25 minuter för en stor.
Bacon- och purjoquiche.
Bacon- och purjoquiche.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons