Små potatisar med limoncellosill
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Imponera på gästerna med en lyxig version av den klassiska sillen – små potatisar med limoncellosill. Otroligt goda små munsbitar på julbordet!
Annons
Små potatisar med limoncellosill
Korsa italiensk limoncello med svensk sill och du får en ny favorit!
10 bufféportioner
Du behöver:
18 små potatisar
1 ½ dl crème fraiche
½ kruka gräslök
Limoncellosill:
1 ekologisk citron
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
1 knippe salladslök
4 cl limoncello
Gör så här:
- Riv citronskalet fint. Gnid in sillbitarna i citronskalet. Skär sillfiléerna i bitar. Skölj salladslök och skär i tunna skivor. Vänd ihop sill och salladslök i en glasburk och häll limoncello över. Låt dra i kylen minst 3 timmar eller till servering.
- Sätt ugnen på 200°. Sprid ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Baka dem mjuka i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.Skär ett kryss på toppen av potatisarna och tryck försiktigt till så krysset öppnas upp.Skär sillfiléerna i bitar. Lägg en klick crème fraiche på potatisarna och toppa med en sillbit. Garnera med lite finhackad gräslök.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons