Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Plommon- och nektarinpaj med ingefärs- och myntgrädde

01 jun, 2010 
AvRedaktionen
En nektarin- och plommonpaj full av sensommarsmaker! Servera med ingefärs- och myntgrädde och dekorera med lite färska hallon och bigarråer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

50 minuter

Mördeg:

150 g kallt smör

4 dl vetemjöl

1 dl kokosflingor (lätt rostade)

1/2 dl socker

1 ägg

1 msk kallt vatten

Fyllning:

3 ägg

2 dl kesella 10 %

1 dl crème fraiche

1 dl strösocker

100 g mandelmassa (riven)

3 färska nektariner

4 färska plommon

2 msk smör

2 msk strösocker

2 tsk malen kanel

1 tsk svarta kardemummakärnor (mortlade)

25 g mandelspån

några färska hallon och bigarråer (till dekoration)

Ingefärs- och myntagrädde:

2 1/2 dl vispgrädde

1 dl kesella

2 msk råsocker

2 tsk finriven färsk ingefära

1 dl mynta (hackad)

Gör så här:

Blanda smör, vetemjöl, riven kokos och florsocker. Tillsätt ägg och kallt vatten, arbeta samman till en deg. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.

Annons

Kavla ut degen och fyll en pajform.

Sätt ugnen på 175°. Dela och kärna ur frukten. Smält smör, strösocker, kanel och kardemumma i het stekpanna. Stek plommon och nektariner gyllene i cirka 3 minuter.

Fyll pajskalet till 2/3 med fyllning, lägg i frukten med snittytan uppåt. Strö över mandelspån.

Grädda pajen långt ner i ugnen i 30–40 minuter tills den får en gyllene färg. Dekorera med lite färska hallon och bigarråer. Vispa grädden och vänd i kesella, råsocker, mynta och den rivna ingefäran. Servera till nektarin- och plommonpajen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons