Musslor i het tomatsås
26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Imponera med musslor i het tomatsås – en oförskämt god gryta att bjuda på!
Annons
Musslor i het tomatsås
Chili och citron ger mycket smak åt musslorna.
2 portioner
Annons
Du behöver:
½ kg blåmusslor
1 färsk röd chili
1 vitlöksklyfta
1 stjälk citrongräs
300 g tomater
1 msk olivolja till stekning
1 msk pressad limesaft
Salt och svartpeppar
1 näve färsk koriander
Gör så här:
- Rengör musslorna noggrant. Kontrollera att alla musslor är stängda och kassera dem som inte stänger av sig själva efter ett lätt knack mot köksbänken.
- Skölj chilin, ta bort kärnorna och hacka chilin fint. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka citrongräset. Skölj tomaterna och skär dem i grova tärningar. Fräs tomater, chili, vitlök och citrongräs i lite olja i en panna i 1–2 minuter. Häll sedan ner musslorna i grytan tillsammans med limesaft, och låt puttra i ca 4 minuter under lock.
- Kassera alla musslor som inte har öppnat sig. Krydda såsen med salt och peppar. Skölj och plocka koriandern och strö över rätten innan servering.
Foto: Betina Hastoft
Annons