Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater

19 apr, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater
Betina Hastoft
En lyxtoast fylld med pesto, parmaskinka, ost och soltorkade tomater är en snabb måltid att göra när tiden inte räcker till!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater

Uppgradera den klassiska toasten till en lyxversion fylld med italienska delikatesser.

Så gör du lyxtoast med pesto, parmaskinka och soltorkade tomater
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

16 skivor grovt rostat bröd
8 msk grön pesto
8 skivad ost, t ex scamorza
8 skivor parmaskinka
16 soltorkade tomater i olja
2 bollar färsk mozzarella
75 g rucola
Salt och peppar
25 g smör

Till servering:

50 g rucola
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Bred alla brödskivorna med pesto på ena sidan. Bred ut en skiva ost på hälften av brödskivorna tillsammans med parmaskinka och avrunna soltorkade tomater.
  2. Skär mozzarellabollarna i små bitar, och skölj och torka rucolan. Fördela rucola och mozzarella ovanpå de soltorkade tomaterna, smaka av med salt och peppar och toppa med resten av brödskivorna.
  3. Värm ett våffeljärn eller en paninigrill. Smörj bröden med ett tunt lager smör ovanpå och grilla dem tills de är gyllene och frasiga.
  4. Skär toastarna på mitten och servera dem med rucola och riven parmesan ovanpå.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons