Lindad korv med ost, bacon, zucchini och BBQ-sås
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1/2 zucchini
4–8 skivor jarlsberg- eller emmentalerost
1 paket bacon
4 korvar (t ex gloucester, salsiccia eller annan fläskkorv)
olja till stekning
4 korvbröd
2 msk rostade nötter eller frön (t ex sesamfrön, pinjenötter, solrosfrön)
Koreansk bbq-sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
sesamolja
3 msk mörk sirap
1 burk krossade tomater
1 msk chilisås
1 tsk malen ingefära
1 tsk Colman’s senapspulver
1 dl vatten
1–2 msk gochujangpasta
(koreansk chilipasta)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Börja med såsen. Hacka lök och vitlök fint och stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt sirap, tomater, chilisås, ingefära, senapspulver och vatten. Koka cirka 10 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med 2 tsk sesamolja och chilipasta, salt och peppar. Låt svalna. Smaka gärna av såsen på nytt när den kallnat då smakerna mildras när såsen är kall.
Skär zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel eller en mandolin. Lägg ihop ost, zucchini och bacon och rulla in korven. Fäst ev med tandpetare. Stek korven i olja. Ta bort tandpetaren. Toppa med sås och rostade nötter.
Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad