Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lindad korv med ost, bacon, zucchini och BBQ-sås

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Lindad korv med ost, bacon, zucchini och BBQ-sås.
Linda in din korv i ost, zucchini och bacon och toppa den med koreansk BBQ-sås. Såsen är inte särskilt stark, bara god och spännande. Passar även till fläskkött.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1/2 zucchini

4–8 skivor jarlsberg- eller emmentalerost

1 paket bacon

4 korvar (t ex gloucester, salsiccia eller annan fläskkorv)

olja till stekning

4 korvbröd

2 msk rostade nötter eller frön (t ex sesamfrön, pinjenötter, solrosfrön)

Koreansk bbq-sås:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

sesamolja

3 msk mörk sirap

1 burk krossade tomater

1 msk chilisås

1 tsk malen ingefära

1 tsk Colman’s senapspulver

1 dl vatten

1–2 msk gochujangpasta

(koreansk chilipasta)

salt och svartpeppar

Gör så här:

Börja med såsen. Hacka lök och vitlök fint och stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt sirap, tomater, chilisås, ingefära, senapspulver och vatten. Koka cirka 10 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med 2 tsk sesamolja och chilipasta, salt och peppar. Låt svalna. Smaka gärna av såsen på nytt när den kallnat då smakerna mildras när såsen är kall.

Skär zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel eller en mandolin. Lägg ihop ost, zucchini och bacon och rulla in korven. Fäst ev med tandpetare. Stek korven i olja. Ta bort tandpetaren. Toppa med sås och rostade nötter.

Lindad korv med ost, bacon, zucchini och BBQ-sås.
Lindad korv med ost, bacon, zucchini och BBQ-sås.

Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons