Kyckling katsu med björnbärssallad
12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Kyckling katsu, saftig kycklingfilé med en härligt kripisg yta, med nykokt potatis och en fräsch björnbärssallad är en blivande middagsfavorit.
Annons
Kyckling katsu med björnbärssallad
Saftig kyckling med krispig yta.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 msk fin olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
Salt och peppar
2 äpplen
1 huvudsallat
150 g björnbär
1 kruka ärtskott
35 g pinjenötter
150 g mozzarellakulor
2 msk tranbär kyckling
4 kycklingfiléer, gärna minutfiléer
2 dl vetemjöl
Salt och peppar
2 ägg
3 dl panko
Smör och olivolja till stekning
Tillbehör:
Nykokt potatis
Gör så här:
- Vispa ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar. Vänd ner tunna äppelskivor i dressingen.
- Dela sallatshuvudet i mindre bitar och halvera eventuellt björnbären. Blanda med ärtskott och äpplen.
- Rosta pinjenötterna i en het, torr panna. Garnera salladen med pinjenötter, mozzarella och tranbär.
- Banka kycklingfiléerna platta (om det inte är minutfiléer) och vänd dem i en blandning av mjöl, salt och peppar, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Stek dem gyllene och krispiga, 2–3 minuter på varje sida, i smör och olja i en panna. Servera kycklingen nystekt med kokt potatis och sallad.
Foto: Betina Hastoft
Annons