Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
4 korvar (t ex bratwurst)
olja
4 korvbröd
1 litet äpple
1 tsk inlagd dragon
2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk curry
1 msk kapris eller bärkapris
salt, svartpeppar och socker
Snabbpicklade grönsaker:
400 g grönsaker (t ex blomkål, morötter och rödlök, skurna i mindre bitar)
1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad
Gör så här:
Börja med att pickla grönsakerna. Rensa och skär grönsakerna i mindre, ätvänliga bitar. Koka upp övriga ingredienser. Lägg grönsakerna i den kokande vätskan och dra av från värmen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Hacka äpplet och dragonen fint och blanda med majonnäs. Tillsätt senap och curry och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Snitta och stek korven i olja. Lägg den i korvbrödet och toppa med currymajonnäs och grönsaker. Garnera med kaprisen.
Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad