Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.
Om det är tyskarna som kommit på kombinationen korv och curry är oklart, men där gillar man den i alla fall! Här sällskapar korven och curryn med majonnäs och knapriga grönsaker. Servera med senap och friterad lök eller chips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

4 korvar (t ex bratwurst)

olja

4 korvbröd

1 litet äpple

1 tsk inlagd dragon

2 dl majonnäs

1 tsk fransk senap

1 tsk curry

1 msk kapris eller bärkapris

salt, svartpeppar och socker

Snabbpicklade grönsaker:

400 g grönsaker (t ex blomkål, morötter och rödlök, skurna i mindre bitar)

1 dl ättikssprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

1 lagerblad

Gör så här:

Börja med att pickla grönsakerna. Rensa och skär grönsakerna i mindre, ätvänliga bitar. Koka upp övriga ingredienser. Lägg grönsakerna i den kokande vätskan och dra av från värmen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Hacka äpplet och dragonen fint och blanda med majonnäs. Tillsätt senap och curry och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Snitta och stek korven i olja. Lägg den i korvbrödet och toppa med currymajonnäs och grönsaker. Garnera med kaprisen.

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.
Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.

Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons