Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kikärtsvåfflor med tomatsallad och sumak

23 feb, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på kikärtsvåfflor med tomatsallad och sumak
columbus leth
Matiga kikärtsvåfflor smaksatta med spiskummin serveras med en fräsch tomatsallad, grekisk yoghurt och sumak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Kikärtsvåfflor med tomatsallad och sumak

Våfflorna påminner lite om falafel, supergoda!

Annons

6 stycken

Du behöver:

3 dl kikärtsmjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 ½ dl ljummet vatten
2 msk majsolja

Topping:

1 gurka
3 tomater
1 näve bredbladig persilja
1 liten rödlök

Till servering:

2 dl grekisk yoghurt
2 tsk sumak
Chilisås

Gör så här:

  1. Blanda kikärtsmjöl, salt, bakpulver och spiskummin i en skål. Skala vitlöken och riv den fint. Vänd ner den i mjölblandningen tillsammans med olja, citronsaft och vatten. Hetta upp våffeljärnet, pensla med olja och grädda 6 våfflor i järnet.
  2. Skölj gurkan och tomaterna och skär i lagom stora bitar. Skölj och plocka persiljan. Skala löken och finhacka den. Servera de varma våfflorna toppade med grönt och en klick yoghurt. Strö över sumak, och servera med chilisås efter smak.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons